Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

LeBron Jamest nem különösebben hatotta meg Zlatan Ibrahimovic kritikája

New York, 2018. március 26. LeBron James, a Cleveland Cavaliers játékosa Brooklyn Nets elleni mérkõzésen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) 2018. március 25-i játéknapján New Yorkban. A Cleveland Cavaliers 121-114-re gyõzött. (MTI/EPA/Peter Foley)
not image

Kornis Vivien

2021. február 28. - 09:09

Ibrahimovic beszólt a sztárkosarasnak, hogy a politikai aktivizmus helyett maradjon inkább a pályán, de LeBron megígérte neki, soha nem fogja befogni a száját.

Az AC Milan csatára a Discovery Plusnak adott csütörtökön interjút, amikor szóba került, mi a véleménye az aktivista tevékenységet végző sportolókról. Szerinte LeBron James és társai hibát követnek el, amikor belefolynak a politikába és inkább azzal kellene foglalkozniuk, amihez a legjobban értenek, mert nem áll jól nekik az aktivizmus.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

LeBron péntek este válaszolt igen határozottan Ibrahimovic kritikájára, miután 28 pontot és győzelmet szerzett a Lakers-Portland Trail Blazers meccsen. Megüzente a focistának: nem fog némán cselezgetni a pályán, és azt is megjegyezte, akkor nem volt problémája a labdarúgónak sportolók politikai szerepvállalásával, amikor 3 éve Svédországban ő maga szólalt felt a rasszizmus ellen.

Mindig ki fogok állni és beszélni fogok az egyenlőtlenségről, a társadalmi igazságtalanságról, a rasszizmusról és a rendszerszintű szavazói elnyomásról

– mondta el LeBron az AP szerint.

Továbbra is arra fogom használni a platformomat, hogy rávilágítsak a dolgokra, amik az országunkban és az egész világon folynak. Képtelen lennék csak a sportra koncentrálni, hiszen tudom, mekkora ereje van ennek a platformnak, mekkora ereje van a hangomnak

– a sztárkosaras arról is beszélt, hogy pontosan tudja, milyen problémák érintik a társadalmat és a közösségeit, hiszen az általa alapított ohioi iskola 300 diákja ugyanazon megy keresztül, amin ő is keresztül ment korábban.

Ő az a fickó, aki Svédországban ugyanezekről a dolgokról beszélt, mert a neve nem egy hagyományos svéd név, és úgy érezte, hogy rasszista támadások érik emiatt. Nem jó ötlet velem kezdeni, mert én felkészülök, ha valaki megpróbálja feladni a leckét

– támadott vissza LeBron.