Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Verekedés közben nyakon szúrtak egy férfit az Örs vezér téren, kórházba került

A megkéselt férfit és két társát a mentő vitte el, az elkövetőknek fél órán belül a nyomára akadtak.

...svg content...Fotó: Pixabay
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Hat férfi összeszólalkozott valamin, majd verekedni kezdtek az Örs vezér terén szombat délután. A verekedés azonban drámai fordulatot vett, amikor az egyik férfi kést rántott és megszúrta egyik ellenfelét. Ennek láttán többen pánikba estek és elmenekültek a helyszínről, végül összesen három sérültet kellett kórházba szállítani. Úgy tudni, hogy a HÉV megállóban két háromfős társaság esett egymásnak.

A környékbeliek először a kiabálásra figyeltek fel, de a vérző férfit látva felismerték, hogy nagy a baj. „Tiszta véres volt a mellkasa, gondoltuk, hogy vagy annyira megverték, hogy vérzik mindenhol, vagy pedig lehetséges, hogy megszúrták. Így utólag hallottam is, hogy ez történhetett” – mondta egy szemtanú. Az Index a Tények beszámolója alapján azt írja, a helyszínen nagy volt a pánik.

Látva, hogy a megkéselt férfi erősen vérzik, többen is mentőt hívtak, végül két járőrkocsi és több mentőautó is kiérkezett. Addigra azonban az elkövetők elmenekültek, a rendőrség pedig arra gyanakodott, hogy valamelyik HÉV-szerelvénnyel mehettek el, így több járatot is visszatartottak, míg egy másikat menet közben állítottak meg átvizsgálás céljából. Ezzel egy időben máshol is nagy erőkkel kutattak az elkövetők után, erőfeszítéseik fél órán belül eredményre vezettek:

A XIV. kerületben, a Csertő utcában fogták el a három támadót, ellenük súlyos testi sértés kísérlete, illetve csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás. A verekedés közben megsérült a megkéselt férfi két társa is, őket szintén kórházba kellett vinni. Az, hogy a két társaság min veszhetett össze, egyelőre kérdéses, az viszont kiderült, hogy a rendőrség kezdeményezte a támadók letartóztatását, sorsukról napokon belül dönt majd a bíróság.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy múlt hónap végén dulakodás tört ki a felújítás alatt álló Határ úti gyalogos-aluljárónál, melynek során betörték az 50-es villamos végállomásánál található lift ajtajának üvegét. Mindezt a BKK közölte, hozzátéve, hogy az esetet felvette a helyszínen elhelyezett biztonsági kamera, így a rongálás elkövetőit beazonosították. A felvonó azonban használhatatlanná vált, illetve a lift ajtaja is megrongálódott, cseréje hetekig is eltarthat.