Kemény szavak: “A Real Madrid soha nem lehet olyan, mint a PSG, mert a PSG csal”

Fotó: Flickr/Web Summit
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 15. - 17:41

A LaLiga elnöke, Javier Tebas magasztalta a Real Madridot, amiért a járvány idején kemény költségcsökkentő döntéseket hozott, miközben ismét kiemelte a Paris Saint-Germain költekezését.

Tebas hangsúlyozta, hogy bár a Real Madrid a meghozott döntéseknek köszönhetően jó anyagi helyzetben van, a költekezésben soha nem fog tudni versenyezni a PSG-vel.

“Azt mondtam, hogy a spanyol labdarúgás nem csődölt be. Sem a Real Madrid, sem a Barcelona. Európában a klubok legalább 80 százaléka sokkal rosszabb helyzetben van. Ami a Real Madridot illeti, szerintem ők voltak azon klubok egyike, amelyek a legjobban kezelték a járványt, hatalmas erőfeszítéseket tettek a bérek csökkentésében. A Real Madridnak lehetősége van arra, hogy azt tegyen, amit csak akar a csökkentések eredményeként”

– mondta Tebas a LaLiga egyik rendezvényén.

“Soha nem lehetnek olyanok, mint a PSG, mert a PSG csal. Közel 600 millió eurós bérköltségük van, ami lehetetlen. A Real Madrid szintén nem állami klub, így ez egyszerűen nem lehetséges”.

A Barcelona kikapott a Bayern Münchentől, míg a Sevilla csak döntetlent tudott elérni a Red Bull Salzburg ellen kedd este, de Tebas nem aggódik a spanyol csapatok miatt a Bajnokok Ligájában – írja a Marca.

“Még hosszú út áll előttünk a Bajnokok Ligájában. Tavaly is így volt, és akkor mindenki továbbjutott. A LaLiga színvonala nem néhány Bajnokok Ligája-meccsen múlik. Amikor a Premier League a legnagyobbat nőtt, akkor volt egy hatéves szakasz, amikor nem nyertük meg a csúcsversenyt”

– mondta.

Amikor arról faggatták, hogy kik a kedvenc játékosai a LaLiga Santanderben, Tebasnak három név jutott eszébe – egy a Barcelonából, egy a Real Madridból és egy az Atletico Madridból.

“Azt mondanám, Vinicius, aki robbanni fog, és most, hogy megtalálta a góllövőcipőjét, még inkább. Az ünneplése a Celta Vigo ellen nem tűnt helyesnek számomra, de rendben van. Aztán Ansu Fati, majd Marcos Llorente az Atletico Madridból. Azt hiszem, Ansu Fati és Vinicius révén nagyon jól fogunk szórakozni”

– vélekedett Tebas.