A LaLiga elnöke ledobta a bombát: Lionel Messi nem pénzügyi okok miatt távozott

Lionel Messi | Forrás: FC Barcelona / Twitter
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 12. - 10:41

Javier Tebas, a LaLiga elnöke egy friss interjúban árulta el, hogy Lionel Messi távozása elkerülhető lett volna és nem feltétlenül a Barcelona pénzügyi gondja vezettek ahhoz.

Lionel Messi távozása az FC Barcelona csapatától a nyár, de talán az elmúlt évtized futballtörténetének egyik legdrámaibb fejezete volt. Messi könnyek között búcsúzott, a katalánok vezetősége pedig állította, nem volt más választás.

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy sikerült meghosszabbítani az argentin kontraktusát, azonban nem tudták ezt követően azt regisztrálni. Akkor Laportáék állították, mivel túl magasak a fizetési költségeik, nem tudnak megfelelni a LaLiga költségvetési szabályainak.

Az meglehetősen egyértelmű, hogy az FC Barcelona olyan pénzügyi helyzetben van, ami csak a ’katasztrófa’ szóval jellemezhető. A katalánok bár csökkentettek adósságaikon, az még mindig 1 milliárd euró környékére rúg.

Emiatt számos játékosnak csökkenteni kellett a fizetését és ebbe Lionel Messi is hajlandó lett volna belemenni, feleakkora bérért játszott volna nevelőklubjánál – legalábbis a sajtó eddigi tudomása szerint.

Javier Tebas, a LaLiga elnöke azonban igazi atombombát dobott le a Sport.es napilapnak adott interjújában, ugyanis először reagált Lionel Messi távozásának körülményeire és egy eddig nem ismert perspektívát dobott be.

Tebas az interjú során ugyanis elárulta, hogy Messi távozása elkerülhető lehetett volna és maga sem örül az események alakulásának. Mint fogalmazott, bár a Barcelona adósságai komoly gondot jelentenek, Messi távozása nem pénzügyi okokra visszavezethető és ezt biztosan tudja.

Hogy pontosan mire gondol ezalatt a LaLiga vezére, azt egyelőre nem tudni, viszont már korábban is felmerült, hogy sokkal árnyaltabb a valóság annál, mint amit Laportáék állítanak. Egy viszont biztos: Lionel Messi már a PSG játékosa, így már nem a spanyol élvonal ikonjaként díszeleg.