Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

Kuleba szerint Lavrov harmadik világháborús fenyegetése arra utal, hogy Moszkva érzi, elvesztette a háborút

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter interjút ad az Associated Press (AP) amerikai hírügynökségnek kijevi hivatalában 2022. április 25-én. MTI/AP/Francisco Seco
not image

Takács Petra

2022. április 26. - 17:45

Az ukrán külügyminiszter szerint az orosz külügyminiszter legújabb kijelentései egyértelműen azt jelzik, hogy Moszkva már érzi a vesztét.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter harmadik világháborús fenyegetése Moszkva ukrajnai vereségérzetéről tanúskodik – jelentette ki Dmitro Kuleba, az ukrán külügyi tárca vezetője kedden a Twitteren.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

A miniszter arra reagált, hogy Lavrov hétfő este az orosz állami tévében azt mondta: reális veszélye van a harmadik világháború kitörésének. Hozzátette, hogy a nukleáris háború veszélye is valós, és ezt a veszélyt “nem lehet alábecsülni”.

Kuleba hangsúlyozta, hogy Oroszország kezdi elveszteni azt a reményét, hogy elriassza a világot Ukrajna támogatásától, ezért a harmadik világháború “valós” veszélyét emlegeti. “Ez pusztán azt jelenti, hogy Moszkva legyőzve érzi magát Ukrajnában. Ezért a világnak még inkább támogatnia kell bennünket, hogy győzzünk és megvédjük az európai és a globális biztonságot” – hangoztatta a külügyminiszter.

(MTI)