Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

A Kreml igyekszik megcáfolni a KBSZSZ gyengülését

TÉMÁK:
#Cáfolat #Kreml
Fotó: MTI/AP/Kreml/Pool/Vjacseszlav Profokjev
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Miután az örmény miniszterelnök a héten tartott csúcstalálkozón nyíltan megkérdőjelezte a hat nemzetet tömörítő Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (CSTO) hatékonyságát, a Kreml igyekszik elbagatellizálni az erről szóló híreket.

Nikol Pashinyan örmény miniszterelnök egy szerdai csúcstalálkozón megkérdőjelezte a hat nemzetet tömörítő Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (KBSZSZ) hatékonyságát, a meglepő események kapcsán pedig azonnal elindultak a találgatások is.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Az örmény miniszterelnök ugyanis a KBSZSZ-hez tartozó országok vezetőinek fotózásán látványosan arrébb lépett a tőle balra álló Putyintól, majd megtagadta a csúcstalálkozó nyilatkozatának aláírását, ezt követően pedig a KBSZSZ közelmúltbeli kudarcairól beszélt.

Ez már nem az első alkalom, hogy a szövetség egy tagja bírálja Putyint: Kazahsztán elnöke, Kaszim-Jomart Tokajev az ENSZ Közgyűlés szeptemberi ülésén olyan megjegyzéseket tett, melyekkel bírálta Oroszország ukrajnai háborúját.

A Guardian az AP értesülései nyomán arról számolt be, hogy vasárnap Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arról beszélt, a KBSZSZ felbontására irányuló kísérletek “mindig is léteztek és továbbra is létezni fognak”, ennek ellenére ragaszkodott ahhoz, hogy “továbbra is nagy az igény a szövetségre”.