Dollár
431,58 Ft
Euró
423,14 Ft
Font
482,17 Ft
Bitcoin
19,351 $

Koronavírus – újranyitottak a fodrászszalonok Németországban

Tirana, 2020. május 11. Vendégek haját vágják fodrászok egy tiranai férfi fodrászatban 2020. május 11-én. Albániában minden szakmában újraindulhat a munka, miután a kormány elkezdte enyhíteni a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat a gazdasági összeomlás elkerülése érdekében. MTI/EPA/Malton Dibra
not image

Kulcsár Péter

2021. március 2. - 07:15

A legújabb enyhítéseknek köszönhetően a fodrászszalonokon kívül a különböző szervizek és virágüzletek is újranyithattak Németországban.

A koronavírus-járvány intenzitásának mérsékelt visszaesése következtében közel három hónapig tartó országos zárlat után oldottak a korlátozásokon a nyugat-európai országban – adta hírül a DW portál.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Németországban mindenhol kinyithattak a fodrászszalonok és borbélyok, azonban a vendégeket csakis a legszigorúbb óvintézkedések betartása mellett fogadhatják.

Egyes tartományokban, úgymint Észak-Rajna-Vesztfáliában a szervizek és virágosok egyaránt újrakezdhették mindennapi tevékenységeiket, néhány régióban engedélyezték az iskolai zenekarok próbáinak megtartását is, mivel szakértők véleménye szerint a fúvós hangszerek mégsem terjeszthetik a vírust.

Bajorországban mától kezdve folytatódhat az oktatás az autósiskolákban, valamint a kozmetikusok és manikűrösök, illetve pedikűrösök is munkába állhattak. Az általános iskolás diákok szintén visszatérhettek a tantermekbe, azt követően, hogy a német kormány márciusig meghosszabbította a téli szünetet.

Az enyhítések ellenére a legtöbb üzlet és vállalkozás, úgymint az éttermek és bárok zárva tartanak november 2. óta, mint ahogyan sportrendezvényeket és egyéb eseményeket sem lehet megtartani, illetve külföldi vendégeket sem szabad fogadni a hotelekben és szállodákban.

Angela Merkel kancellár szerdán találkozik majd a tartományok 16 miniszterelnökével, hogy megvitassák, milyen lépéseket tegyenek a közeljövőben Németországban a covid-járvány terjedésének megfékezése érdekében.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.