Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Kinyitottak a brit karanténhotelek a turisták részére

Stockton-on-Tees, 2021. február 13. Boris Johnson brit miniszterelnök (j) a koronavírus-járvány miatt védõmaszkot visel egy gyógyszergyártó üzemben tett látogatásán az északkelet-angliai Stockton-on-Tees városában 2021. február 13-án. MTI/AP/Scott Heppell
not image

Kulcsár Péter

2021. február 16. - 08:21

Az Egyesült Királyságba érkező utasoknak a mai naptól kezdődően 14 napos kötelező karantént kell teljesíteniük.

A 33 vörös listán szereplő országból beutazó személyek sokkal szigorúbb előírások szerint léphetnek csak be hétfőtől Nagy-Britannia területére. A szigetország kormányának legutóbbi döntése értelmében az új koronavírustörzsek elterjedését szeretnék megakadályozni – adta hírül a Reuters.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Az Egyesült Királyságban már több mint 15 millió ember esett át a vakcinán, a miniszterek azonban figyelmeztetnek, új mutációkkal a láthatáron súlyosbodhat a helyzet, ezért időben kellett cselekedniük.

“Ahogyan a vírus fejlődik, úgy a védelmi rendszerünknek is szükséges tartania a lépést. A mai naptól érvényes új határ menti karanténszabályok plusz biztonsági réteggel látják el az országot” – mondta Matt Hancock egészségügyi miniszter.

A tárcavezető szerint összesen 4 963 hotelszobát különítettek el az ország különböző részein, melyekben kizárólag külföldről érkező turistát vagy beutazót fogadhatnak. Ezekben a szobákban minden óvintézkedést betartanak majd, szükség esetén pedig további 58 ezer helyiséget tudnak kialakítani.

A vörös listán szerepel többek között Dél-Afrika és Brazília is – ezekben az országokban azonosították a sokkal fertőzőképesebb covid-mutációkat, amelyek a világ több régióiban is felütötték már a fejüket. Az ellenzék úgy gondolja, a kormány későn lépett az ügyben, a januári bejelentés óta hezitáltak, ezért ismét berobbanhat a járvány Nagy-Britanniában.

Azok, akik megsértik a karanténszabályokat, súlyos pénzügyi szankciókra számíthatnak, akik pedig nem engedelmeskednek a rendőrség utasításainak, 10 évig tartó szabadságvesztésre ítélhetőek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.