Kórházban hunyt el Franciaország hírhedt sorozatgyilkosa

Fotó: Twitter/Moises Lopez
not image

Kornis Vivien

2021.május.10 - 23:43

A legalább 8, de akár 12 áldozattal is végző Michel Fourniret 79 évesen halt meg.

Michel Fourniret, Franciaország egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa 79 éves korában, hétfőn elhunyt egy párizsi kórház szigorúan őrzött osztályán – közölte Rémy Heitz, párizsi ügyész. 

Fourniret-t 2003-ban tartóztatták le Belgiumban, 2008-ban pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték hét fiatal nő és tinédzser meggyilkolásáért és az ellenük elkövetett szexuális erőszakért, vagy szexuális erőszak kísérletéért. 

Letartóztatására azután került sor, hogy 2003-ban megkísérelt elrabolni egy 13 éves kislányt Ciney-ben. A férfi 1987 és 2001 között volt aktív, Franciaországban és Belgiumban követte el a gyilkosságokat.

Felesége, Monique Oliviert szintén életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, mert számos ügyben férje bűnsegédjeként szolgált – foglalta össze az India Times.

Tíz évvel később Fourniret-t újabb életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték volt cellatársa partnerének megyilkolásáért, aki 1988-ban tűnt el. 2018-ban a férfi újabb két gyilkosságról tett vallomást, egyik áldozata a brit állampolgárságú Joanna Parrish, akivel 1990-ben végzett. 

2019-ben egy kilenc éves lány ügyében kezdtek nyomozást ellene: Estelle Mouzin 2003-ban tűnt el az iskolából hazafelé vezető útján, egy Párizstól keletre fekvő kisvárosban. Tavaly márciusban egy fővárosi ügyész bejelentette: Fourniret bevallotta, hogy ő ölte meg a gyermeket.

Olivier és Fourniret 2010-ben váltak el, a nő pedig számos más gyilkossággal is meggyanúsította. Fourniret összesen legalább 8, de erre utaló jelek alapján 12 emberrel végzett, áldozatainak száma azonban még ennél is magasabb lehet.