Clouds
21 Budapest
Dollár
357,53 Ft
Euró
388,55 Ft
Font
442,61 Ft
Bitcoin
22,910 $

Kocsis tisztelettel megkéri Márki-Zayt, hogy ne csúsztasson 

Fotó: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése szünetében tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban 2022. szeptember 22-én. A Fidesz és a KDNP frakciója arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról. MTI/Bodnár Boglárka
Belpolitika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Különös vita alakult ki az MMM vezetője, Márki-Zay Péter, és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője között. 

„Tisztelettel megkérném Márki-Zay Péter egykori képviselőjelöltet, hogy amennyiben tőlem idéz, azt pontosan tegye, ne csúsztatásokkal. Nem kell hozzá túl nagy bátorság” – írta Kocsis Máté a közösségi oldalára

Soron kívül Erősen borult lesz az ég pénteken, éjszaka hószállingózás is várható

A vita ott bontakozott ki, hogy az ellenzék külföldi támogatása kapcsán Márki-Zay vitára hívta Kocsis Mátét, aki viszont inkább Karácsony Gergely álláspontjára lenne kiváncsi, nem a korábbi jelöltére. 

“Kedves Péter! Ne bántódj meg, de a te álláspontodat már ismerjük. Karácsony Gergelyé sokkal érdekesebb lenne. Számodra is. Üdv” – emlékztetett Kocsis, hogy így szólt a pontos válasz a vitára való meghívásra. 

A frakcióvezető stratégiai nyugalmat javasol az érintetteknek 

Hozzátette, hogy szerinte ebből „nem következik – ahogy MZP állítja -, hogy ne lennének további kérdések, de az sem, hogy bárki blöffölne”. 

„Hárommilliárd forintnyi dollár a kampányban sajnos nem blöff, hanem durva külföldi beavatkozás a magyar választásokba. Ilyen 1990 óta nem történt” – tette hozzá. 

„Stratégia nyugalmat javasolok az érintetteknek, főpolgármester úrnak pedig azt, hogy fejtse ki mielőbb az álláspontját, különösen érdekelné a közvéleményt”

– jegyezte meg. 

Márki-Zay nem tudja, ebben mi a csúsztatás 

Kommenten a poszt alatt aztán megjelent Márki-Zay Péter is: „Kedves Máté! Kérlek áruld, el mi abban a csúsztatás, amikor azt írom, hogy nem kívánsz velem vitázni?” – kérdezte. 

Kocsis Máté válaszolt is neki, és újra elmondta, hogy Karácsony Gergely álláspontját továbbra sem ismerjük: 

„Kedves Péter, az, hogy a neked adott válaszom felét nagyvonalúan elhallgatod, pont úgy egyébként, ahogyan az amerikai kampánytámogatásokkal kapcsolatban is tetted.

Fussunk neki mégegyszer: a te álláspontodat már ismerjük, Karácsony Gergelyét viszont továbbra sem.”