Dollár
387,52 Ft
Euró
394,82 Ft
Font
467,92 Ft
Bitcoin
23,912 $

Kína szerint az USA erőszakosan avatkozik bele a kínai belügyekbe

Fotó: Caj Csi-csang tajvani parlamenti alelnök Nancy Pelosit, az amerikai képviselőház elnökét fogadja a tajpeji parlamentben 2022. augusztus 3-án. Az utóbbi 25 évben Pelosi a legmagasabb rangú amerikai politikus, aki felkereste Tajvant. A látogatás miatt kiéleződött a feszültség a Tajvant magáénak tudó Kína és az Egyesült Államok között. MTI/EPA/Central News Agency pool
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 6. - 07:16

A tisztviselő kijelentette, miszerint az USA erőszakosan avatkozik bele Kína belügyeibe, miközben Tajvan „elárulja a nemzeti érdekeket”.

Vang Ji kínai külügyminiszter szerdán „abszolút komédiának” nevezete Nancy Pelosi amerikai házelnök tajvani látogatását, szavai pedig a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) külügyminiszteri találkozóján hangzottak el.

Soron kívül Mulasztás lenne, ha az Egyesült Államok nem reagálna Kína tajvani fenyegetésére

„Az Egyesült Államok a demokrácia zászlaja alatt erőszakosan avatkozik bele Kína belügyeibe, miközben Caj Jing-ven tajvani elnök és szövetséges erői a szigetország függetlenségét támogatva az USA markába kapaszkodnak, ezzel elárulva a nemzeti érdekeket” – mondta.

Az amerikai házelnök kedd este érkezett Tajvanra, Peking határozott tiltakozása és fenyegetései ellenére, ez pedig az első alkalom volt, hogy egy ilyen magas rangú amerikai tisztviselő a szigetországba érkezett az elmúlt 25 évben – írta a TASS.

Kína többször is arra figyelmeztetett, hogy amennyiben Pelosi valóban ellátogat Tajvanra, nem fog következmények nélkül maradni, emellett szigorú, a szigetországgal szemben bevezetett ellenintézkedések fogják követni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.