Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Két ember is meghalt Kínában az új madárinfluenza miatt

Fotó: Twenty20
Ázsia
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Aggasztó hírek érkeztek a H5N6 típusú madárinfluenza emberi terjedéséről, ugyanis két ember elhunyt és három ember súlyosan megbetegedett a fertőzést követően.

A BNO News beszámolója szerint Szecsuán, Csöcsiang és Kuanghszi tartományokban regisztráltak madárinfluenzás betegeket az elmúlt hetekben, azonban ezt nem hozták nyilvánosságra egyből a tisztviselők.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

A beszámolók szerint egy 75, egy 54, egy 53 és egy 28 éves férfi, valamint egy 51 éves nő volt az öt eset, ebből az idősebb férfiak életüket vesztették. Valamennyi esetben bizonyítható volt, hogy érintkeztek szárnyasokkal, amely a fertőzést okozhatta.

Ami aggasztó a helyzetben, hogy ugyan a 2014-es felfedezése mindössze 65 embernél mutatták ki a H5N6 madárinfluenza-vírust, azonban az esetek több mint fele az elmúlt hat hónap során történt, ráadásul a vírus halálozási rátája is 50 százalék körül lehet.

A WHO egyelőre nem tud sokat a kórokozóról, mivel a kínai hatóságok meglehetősen korlátozottan szolgáltatnak információt. Arról egyelőre nem tudni, hogy emberek közötti terjedés is történt volna a vírust illetően.