Clouds
21 Budapest
Dollár
359,52 Ft
Euró
390,06 Ft
Font
443,99 Ft
Bitcoin
22,875 $

A Nébih figyelmeztetett: senki se vásároljon élő baromfit ezekről a területekről

Közeleg a karácsony, az ünnepi menühöz pedig sokan élő baromfit szereznek be. A Nébih most ennek kapcsán figyelmeztetett, egyes területeken megjelent a madárinfluenza, így óva intenek attól, hogy onnan vásároljunk élő baromfit.

Madárinfluenza: a briteket óva intenek a karácsonyi pulykától

Meglepő, de maguk a brit termelők szólították fel a vásárlókat, hogy idén ne vásároljanak fagyasztott pulykát, mivel az országban ismét megjelent a madárinfluenza.

A kacsa- és libahús ára az egekben, ám a drágulásnak még közel sincs vége

Többek között a madárinfluenza, az aszály és a takarmányárak emelkedése vezetett idáig, azonban a Nébih szakemberei szerint egyéb tényezők is hatással vannak a fogyasztói árakra.

Már Csongrád-Csanád megyében is megjelent a madárinfluenza

A Nébih legutóbb arról jelentett, hogy Bács-Kiskun megyében ismételten felütötte fejét a madárinfluenza, most pedig Csongrád-Csanád megyéből jelentették a vírus jelenlétét.

Ismételten megjelent a madárinfluenza Bács-Kiskun megyében

A Nébih tájékoztatása szerint ismét felütötte fejét a madárinfluenza Bács-Kiskun megyében: két Bács-Kiskun megyei tömőlúdtelep állatainál is magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta a hivatal.

További Hírek

Madárinfluenza: tavaly óta 6,1 millió állat leölését rendelték el Hollandiában

A vírus egyik legfertőzőbb törzsét már 30 állattartó telepen észlelték szeptember óta, s minden jel arra utal, hogy a probléma egyre több helyen üti fel a fejét Európán belül.

Éppen Márton-nap előtt drágul jelentősen a libahús ára

A madárinfluenza miatti állománypusztulás, valamint a takarmányok áremelkedése csak még tovább nehezítette az egyébként is problémás helyzetet.

Az Egyesült Királyságban ismét felütötte fejét a madárinfluenza, közel 3 millió szárnyast kellett leölni

A megdöbbentő adatok a gazdákra is egyre komolyabb nyomást gyakorolnak, ám a madárinfluenza a hírek szerint már a tengeri madarak körében is elterjedt, s több százezer pusztult el a betegségben.

Nagy bajban a magyar kacsaállomány a madárinfluenza miatt

A madárinfluenza a hazai kacsaállomány nagy részét elvitte, ráadásul a szakértők további visszaesésre számítanak. 

Újabb megyében okozott pusztítást a madárinfluenza

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye után most egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdaságban fedezték fel a magas patogenitású vírus jelenlétét.

Minden idők legsúlyosabb madárinfluenza-járványa pusztít Franciaországban

November vége óta több mint 13 millió szárnyast vágtak le a nyugat-európai országban.

Akár az embereket is megfertőzheti a Magyarországon terjedő új vírus

Rusvai Miklós virológus elárulta, a hazánkban egyre több régióban jelen lévő madárinfluenza az állatokon kívül az emberekre is ugyanúgy veszélyes lehet.

Két ember is meghalt Kínában az új madárinfluenza miatt

Aggasztó hírek érkeztek a H5N6 típusú madárinfluenza emberi terjedéséről, ugyanis két ember elhunyt és három ember súlyosan megbetegedett a fertőzést követően.

Franciaországban is pusztít a madárinfluenza, közel 650 ezer baromfit vágtak le

Az elmúlt hónapban jelentősen megtépázta a francia farmokat a madárinfluenza, ami miatt több százezer baromfit kellett levágni.