Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

Kína fegyveres erői megérkeztek Oroszországba, hogy részt vegyenek a hadgyakorlatokon

Fotó: Valerij Geraszimov, az orosz hadsereg vezérkari főnöke köszönti a résztvevőket a Béke Misszió 2021 fedőnevű stratégiai gyakorlatozáson az oroszországi Orenburg város közelében levő Donguz gyakorlóterepen 2021. szeptember 23-án. A nemzetközi terrorizmus elleni műveletben orosz, kazah, kirgiz, tádzsik, üzbég, indiai, pakisztáni és kínai kontingensek vesznek részt. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 25. - 12:31

A hírek szerint a szárazföldi és légi szakaszban részt vevő katonák már a helyszínen gyülekeznek, ahol megkezdték a táborok felállítását és a terep felderítését.

Tan Kefei védelmi minisztériumi szóvivő egy csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be, miszerint a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg tagjai megérkeztek Oroszországba, hogy részt vegyenek a Vosztok-2022 stratégiai parancsnoki gyakorlaton.

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

Elmondása szerint a szárazföldi és légi szakaszban részt vevő katonák már a helyszínen gyülekeznek, ahol megkezdték a táborok felállítását és a terep felderítését, miközben a repüléshez szükséges előkészületek is folyamatban vannak.

Majd hozzátette, a kínai haditengerészet felszíni erői korábban csatlakoztak az orosz hadihajókhoz, így a Jelzőhadtest megtartotta az első hadgyakorlatokat, amely többek között a különböző biztonsági fenyegetésekre való reagálási képesség erősítését is elősegíti – derül ki a TASS beszámolójából.

A Vosztok-2022 gyakorlatok augusztus 30-tól szeptember 5-ig, Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök parancsnoksága alatt tartanak a keleti katonai körzet 13 gyakorlótéren, amelyen Kína és Oroszország mellett Fehéroroszország, India, Tádzsikisztán és Mongólia fegyveres erői is részt vesznek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.