Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,32 Ft
Euró
385,94 Ft
Font
451,43 Ft
Bitcoin
69,712 $

24 ember került kórházba, miután rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Fogvatartottak és a személyzet tagjai is egyaránt rosszullétre panaszkodtak, 24 ember kórházba került.

...svg content...Fotó: Unsplash/Towfiqu barbhuiya
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) hétfőn közölte az MTI-vel, hogy többen is rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül, később pedig az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megerősítette, 24 ember került kórházba vizsgálat céljából.

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetőjének tájékoztatása szerint a csengeri börtön építésében hétfőn részt vevő 97 fogvatartottból 12-en, míg a munkáltatást biztosító 37 személyi állományú ember közül hárman torokkaparást és szemirritációt tapasztaltak.

A tömeges rosszullét miatt a műveletirányítók azonnal beszüntették a munkavégzést, s megtették a szükséges munkavédelmi intézkedéseket; ezzel egy időben pedig értesítették az Országos Mentőszolgálatot és a katasztrófavédelem munkatársait.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a hirtelen rosszullétet, a tünetek kialakulásának lehetséges okait jelenleg is szakemberek vizsgálják. A legjellemzőbb tünet a torokkaparás volt, Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője szerint azonban egyikük sem minősült súlyos állapotúnak.