Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Kína: bezárták a tibeti Potala palotát, miután koronavírusos esetszámokról érkeztek hírek

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 9. - 17:36

Egyes kritikusok, köztük a WHO is elítélte a zéró-covid politikát, amely elmondásuk szerint negatív hatást gyakorolt a gazdaságra és a társadalomra is.

A kínai hatóságok bezárták Tibet lenyűgöző épületkomplexumát, a Potala palotát, miután egy kisebb járványkitörésről tettek jelentést a himalájai régióban, az intézkedés pedig arra utal, hogy az országban továbbra is a zéró-covid politikát követik.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Augusztus 9-től határozatlan ideig tart zárva a dalai lámák egykori rezidenciája, sokan azonban attól tartanak, hogy az intézkedés negatívan érintheti Tibet turizmusát, ezáltal az ország gazdaságát is, hiszen az épületkomplexum kulcsfontosságú turistalátványosságnak számít.

Kína szerint a szigorú covid-ellenes politika nagyban hozzájárult a halálesetek számának csökkenéséhez, valamint ahhoz is, hogy a betegek közül kis számban kerültek kórházba, azonban ezzel nem mindenki ért egyet – derül ki a CNA beszámolójából.

Egyes kritikusok, köztük a WHO is elítélte a zéró-covid politikát, amely elmondásuk szerint negatív hatást gyakorolt a gazdaságra és a társadalomra, emellett nem áll összhangban a vírus változó természetével, valamint a megelőzés és kezelés új módszereivel sem.

Kína kedden 828 új esetszámot jelentett be, ebből 22 fő Tibetben betegedett meg, azonban legtöbbjük nem mutatott semmilyen koronavírusra utaló tünetet. Eközben több mint 80 ezer látogató rekedt Hainanban, mivel a járvány terjedése miatt a hatóságok lezárták a szigetet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.