Clouds
21 Budapest
Dollár
344,86 Ft
Euró
371,08 Ft
Font
431,95 Ft
Bitcoin
26,811 $

Két halálos áldozata van a Mercedes németországi üzemében történt lövöldözésnek

Fotó: MTI/AP/DPA/Julian Rettig
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A legfrissebb információk szerint kettőre emelkedett a halálos áldozatok száma, a lövöldözőt pedig a Mercedes üzemének biztonsági őrei fékezték meg.

A Bild értesülései szerint egy második ember is életét vesztette, miután lövöldözés történt a Mercedes-Benz gyár területén Sindelfingenben, Németországban: a lap úgy tudja, mindkét áldozat 44 éves, ám azt egyelőre nem tudni, hogy az elkövető és a két áldozat ismerte-e egymást.

Eközben a rendőrség lefoglalta a feltételezett gyilkos fegyvert, a rendőrség szóvivője pedig nemrég arról számolt be, egyelőre nincs információja arról, hogy pontosan milyen fegyverről van szó. Az 53 éves gyanúsítottat hamarosan kihallgatják, hogy kiderítsék, mi volt az indítéka.

Miközben kihallgatják a gyanúsítottat, a rendőrség megkezdte a szemtanúk meghallgatását is. A lap információi szerint a lövöldöző állítólag egy logisztikai cég külsős alkalmazottja, ám a rendőrség egyelőre nem erősítette meg a Bild értesüléseit.

Johannes Leifert, a Mercedes szóvivője a lapnak nyilatkozva úgy fogalmazott a tragikus incidensről:

„A ma reggel Sindelfingenből érkező tragikus hír mélyen megdöbbentett és sokkolt bennünket. Gondolataink az áldozatokkal, családjaikkal és a helyszínen lévő kollégáinkkal vannak. Megerősítjük, hogy két ember meghalt. Egy személyt a rendőrség őrizetbe vett.”

A rendőrség szóvivője megosztotta, az alkalmazottakat pszichológiai ellátásban részesítik, a termelés az érintett csarnok kivételével az üzem minden más területén folytatódik. Több, az üzemből távozó alkalmazott mondta azt a lapnak, hogy úgy tudják, a támadás állítólag a művezetők ellen irányult. Hozzátették, a lövések is a művezetői iroda környékén dördültek.