Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Karácsony Gergely megosztotta: ezeket a járműveket kapták a budapesti kukások

Fotó: Karácsony Gergely fõpolgármester (k) beszédet mond, mögötte Bõsz Anett (DK) humán területekért felelõs fõpolgármester-helyettes (b) és Tüttõ Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes a fõváros napja alkalmából tartott ünnepségen, amelyen díszpolgári címeket és elismeréseket adtak át az Újvárosháza dísztermében 2022. november 17-én. Az eseménnyel megkezdõdött a Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rendezett, két éven át tartó ünnepségsorozat is. MTI/Kovács Attila
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. november 25. - 00:49

A főpolgármester elmondása szerint „az új autók szolgálatba állásával tovább csökken a fővárosi hulladékbegyűjtő gépjárműpark okozta zaj- és füstkibocsátás, ezáltal az okozott környezetterhelés, ezzel is hozzájárulva az élhetőbb Budapest megteremtéséhez”. 

Karácsony Gergely pár hónapja csak nehézkesen tudott megegyezni a budapesti szemétszállítókkal, miután a munkások sztárjkba léptek, azonban a végén sikerült megállapodni úgy, hogy javuljanak a kukások életkörülményei és munkakörülményei is. 

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Budapest ezután új járműveket vásárolt az FKF-nek, amelyeket most Karácsony Gergely meg is osztott a közösségi oldalán, mondván, hogy tovább zöldítik és fejlesztik a budapesti hulladékgazdálkodást. 

„12 db vadonatúj jármű csatlakozott az FKF flottájához, így az elmúlt években összesen 110 olyan hulladékbegyűjtő járművel gazdagodott Budapest, amelyek megfelelnek a legszigorúbb uniós és hazai környezetvédelmi előírásoknak is” – írta.  

„Az új autók szolgálatba állásával tovább csökken a fővárosi hulladékbegyűjtő gépjárműpark okozta zaj- és füstkibocsátás, ezáltal az okozott környezetterhelés, ezzel is hozzájárulva az élhetőbb Budapest megteremtéséhez. Mindezek fontos részei a klímavédelem terén tett fővárosi erőfeszítéseknek is” – tette hozzá. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.