Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Fontos dátumot osztott meg a posta a karácsonyi csomagokról

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. november 12. - 21:24

Az év csúcsszezonjának számító karácsony előtti hetekre kölcsönzött munkaerővel készülnek a Magyar Postánál.

A Magyar Posta Zrt. szóvivője az Infostartnak adott interjújában elmondta, átadták a fóti logisztikai központban a két új szállítógépet, amik automatizálják a csomagok feldolgozását; az észak-pesti régiót és az észak-pesti agglomerációt kiszolgáló, Budapest határában található létesítmény ma Magyarország legnagyobb logisztikai központja.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Panulin Ildikó az év végi vásárlási szezon kapcsán közölte, a nagyobb webshopok általában már november második felétől megkezdik az akcióikat, amiben decemberig nincs megállás, tehát egyértelműen ez az időszak a legsűrűbb az egész évet tekintve.

A posta napi szinten a legtöbb csomagra december közepén számít, azzal kalkulálva, hogy az idei évben is rekordot fognak dönteni. Panulin Ildikó hozzátette, ebben az időszakban megemelik a létszámot, illetve kölcsönzött munkaerőt is alkalmaznak a logisztika területén. Több futárnál lesz bankkártyás fizetésre alkalmas POS-terminál, illetve a kézbesítést segítő DPA-k modernizálása is folyamatban van – tette hozzá.

A Magyar Posta számára fontos, hogy az összes webáruházi partnerükkel, legyen az kicsi vagy nagy, egyeztessék a kapacitásokat, hogy körülbelül menyi csomagot fognak beszállítani, hiszen nekik mind munkaerőben, mind eszközben, járműszámban le kell követniük, rugalmassá téve a rendszer – mondta a szóvivő.

A Magyar Posta ezzel kapcsolatban arra kéri az ügyfeleit, hogy a karácsonyra szánt küldeményeket legkésőbb december 20-ig adják föl a postákon, mert csak így tudják biztonsággal garantálni, hogy az megérkezik a címzetthez. Mint ismert, idén december 24-e péntekre esik, de az már nem munkanap, vagyis a futárok december 23-a estig dolgoznak és viszik házhoz a csomagokat. Akit viszont nem találnak otthon, az december 24-én még a nyitva tartó postákon át tudja venni a csomagot, ha értesítés érkezett róla – hangsúlyozta Panulin Ildikó.