Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Jönnek a hatósági áras tesztek, az ingyenes influenzaoltások és a további szigorítások is

Az emberek egyértelműen azt nyilvánították ki a koronavírus-járvány első tapasztalatairól szóló nemzeti konzultáción, hogy Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az emberek egyértelműen azt nyilvánították ki a koronavírus-járvány első tapasztalatairól szóló nemzeti konzultáción, hogy Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő hangsúlyozta, a kabinetnek van egy haditerve a járvány második hulláma elleni védekezésre, amely elsősorban a nemzeti konzultáció eredményeire és különböző szakértők jelzéseire épül. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Hangsúlyozta, a kormány éppen azon szigorú korlátozások ellenkezőjére készül, mint amelyek a járvány első hullámában voltak tapasztalhatók, miközben természetesen meg akarja védeni az idősek életét. „A cél most nem az, hogy mindenki maradjon otthon és álljon meg az ország, a cél az, hogy megvédjük Magyarország működőképességét” – fogalmazott Orbán Viktor.

Az interjúban a miniszterelnök elmondta, viszonylag kevés szabályt kell majd betartani, azokat viszont ellenőrizni fogják. A jövőben eszközölni tervezett változtatásokról elmondta, hogy az idősotthonok és kórházak látogatási tilalma továbbra is érvényben marad, a kötelező maszkhasználatot pedig olyannyira komolyan kell venni, hogy annak hiányában büntetés kiszabásával is számolhat a szabályszegő.

A most még meglehetősen széles skálán mozgó koronavírus-tesztet hamarosan hatósági árassá teszik, ám az összegről egyelőre nem ejtett szót Orbán Viktor. Elmondta viszont, hogy az önként jelentkezők számára ingyenessé teszik az influenza elleni oltást, ami azért lehet különösen fontos, mert többször is elhangzott már, hogy a védőoltás beadása nagy segítséget jelenthet az orvosoknak abban, hogy eldöntsék, egyszerű influenzáról, vagy pedig koronavírus-fertőzésről van szó az adott páciens esetében.

Orbán Viktor elmondta, elkészült a gazdaságélénkítő csomag következő fejezete is, aminek részleteiről a következő napokban ad majd tájékoztatást. Szintén fontos információ, hogy a miniszterelnök a bérek, a beruházások és a munkavállalók területén is pozitív fejleményeket szeretne látni:

Béremeléseket szeretnék, több munkavállalót szeretnék és beruházásokat – ez irányba tettünk is lépéseket. Meggyőződésem, ha lesz az országban egy összefogásra utaló hangulat, akkor ez mind meg is valósulhat

mondta.

Némi negatívumként a miniszterelnök megerősítette, hogy a költségvetési hiány nem a legjobb formáját mutatja, ám az ország teljes leállását szerette volna elkerülni, az pedig bizakodásra ad okot, hogy a magyar gazdaság iránti bizalom továbbra is erős – fogalmazott.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.