Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

NATO-főtitkár: „Oroszország közvetlen fenyegetést jelent a biztonságunkra nézve”

Fotó: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár sajtótájékoztatót tart Madridban 2022. június 28-án, miután Törökország beleegyezett Svédország és Finnország NATO-tagságának támogatásába. Az erről szóló megállapodást a madridi NATO-csúcs keretében írták alá. MTI/EPA/EFE/Kiko Huesca
not image

Koós Alexandra

2022. június 30. - 06:17

A tisztviselő kijelentette, a lehető leggyorsabban ratifikálni fogják Svédország és Finnország tagságát, Kínát pedig „nem tartják ellenfélnek”, ám néhány dolgot figyelembe kell venniük.

Az Agence France-Presse beszámolója szerint Jens Stoltenberg is megismételte a spanyol miniszterelnök, Pedro Sanchez szavait, amikor azt mondta, „világosan ki fogjuk jelenteni, hogy Oroszország közvetlen fenyegetést jelent a biztonságunkra nézve”.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

Állításai a madridi NATO-csúcstalálkozón hangzottak el, amely véleménye szerint „történelmi és transzformatív jelentőségű” lesz, a három nap alatt pedig az orosz-ukrán háború, Kína terjeszkedése, a szövetség bővítése, valamint Afrika és a sarkvidék kérdése is szóba kerül.

Hangsúlyozta, hogy a NATO a lehető leggyorsabban ratifikálni fogja Svédország és Finnország tagságát, majd kijelentette, hogy Kínát „nem tartják ellenfélnek”, ám figyelembe kell venniük bizonyos dolgokat, amelyek a biztonság szempontjából elengedhetetlenek – írta a The Guardian.

Stoltenberg szerint ide sorolhatók Kína új, modern katonai eszközöket tartalmazó beruházásai, amelynek során nagy hatótávolságú rakétákat vagy nukleáris fegyvereket szereznének be, emellett az ország megpróbálja kontrollálni a kritikus infrastruktúrát is, például az 5G-t.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.