Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

A januári nyugdíjemelésről egyeztet a kormány

A Pénzügyminisztérium a kormány honlapján tette közzé az erről szóló rendelet tervezetét.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Varga Mihály pénzügyminiszter néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy januárban 6 százalékkal emelik a nyugdíjakat. Az általa vezetett tárca a kormány honlapján tette közzé társadalmi egyeztetésre az erről szóló rendelet tervezetét.

„Idős honfitársaink továbbra is számíthatnak a kormányra” – mondta korábban a pénzügyminiszter. A 24.hu megjegyzi, noha a véleményeket november 24-ig várják, a minisztérium is emlékeztet rá, a 6 százalékos emelés törvényben rögzített. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény alapján minden év januárjában a költségvetési törvényben meghatározott várható fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékű emelést kell kapniuk a nyugellátásban vagy más, jogszabályban meghatározott ellátásokban részesülőknek – emlékeztet a lap.

Hozzáteszik, a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 60. §-a szerint 2024 januárjában esedékes nyugdíjemelés meghatározásánál 6 százalékos inflációt kell figyelembe venni. A kormány új rendelete január elsején lépne hatályba, és a 2024. január 1-jét megelőző időponttól megállapított nyugdíjakra, illetve ellátásokra lenne érvényes.

Kiemelik, a hatásvizsgálati lap szerint a 6 százalékos emelés előnyös lesz a nyugellátásban és azzal azonos módon emelendő más ellátásban részesülő 2,445 millió embernek.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.