Clouds
21 Budapest
Dollár
368,37 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
452,21 Ft
Bitcoin
27,984 $

USA: a csődbe ment Silicon Valley Bankban lévő pénz biztonságban van

Sorra jelentik be a bankcsődöket az Egyesült Államokban, így az amerikai hatóságoknak is sürgős intézkedéseket kellett hozniuk a bankrendszer megerősítésére.

Ismét egyre több a nyugdíjas, megugrottak az állam kiadásai

Egy év alatt 490-nel nőtt a korbetöltött öregségi nyugdíjban részesülők létszáma, amennyiben az adatokat összevetjük az előző év azonos időszakában mértekkel.

Magyarországot továbbra is befektetésre ajánlják a hitelminősítők

A Standard&Poor's (S&P) azzal számol, hogy Magyarország elkerüli a gazdasági visszaesést, és az idén elhárulnak az akadályok az uniós forrásokhoz való hozzáférés elől.

Pénzügyminisztérium: a Fitch úgy látja, Magyarország elkerüli a recessziót

Reagált a Pénzügyminisztérium a Fitch Ratings minősítésére, kiemelve, a hitelminősítő pozitívan értékeli, hogy a kormány jelentősen csökkenti az államadósságot és az államháztartási hiányt.

Pénzügyminisztérium: a 2023-as a rezsivédelem költségvetése lesz

Kormányrendelettel módosították a jövő évi büdzsét, a kulcsszó továbbra is a „szankciós energiaválság”.

További Hírek

Hivatalos: a kormány átadta a 2023-as költségvetés módosításának tervezetét

A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint a kormány átadta a jövő évi költségvetés módosításának tervezetét a Költségvetési Tanácsnak.

Pénzügyminisztérium: decemberben módosítják a költségvetést 

A tárca szerint a költségvetés továbbra is szem előtt tartja az elfogadott, legfontosabb irányvonalakat: a családok és a nyugdíjasok támogatását, Magyarország biztonságát, valamint a munkahelyek védelmét. 

Pénzügyminisztérium: a kormány tartja a 4,9 százalékos hiánycélt a költségvetésben

A pénzügyminisztérium közlése szerint Magyarországot még nem érte el a recesszió, annak elkerülése érdekében pedig a kormány tartja a költségvetés 4,9 százalékos hiánycélját.

A Pénzügyminisztérium elárulta, mitől függ a nyugdíjemelés mértéke

Amióta a kormány bejelentette, hogy jövőre is megemelik a nyugdíjakat, folyamatosak a találgatások annak kapcsán, hogy milyen mértékű emelésre számíthatnak az érintettek.

A jegybanki nyereségre is hatással lehet az új jegybanktörvény

Számos ponton akarja módosítani a kormány a jegybanktörvényt a Pénzügyminisztérium által egyeztetésre bocsátott törvénytervezet szerint.

Jó hírek: többlettel zárt szeptemberben a költségvetés

A központi költségvetés 2773,0 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 252,6 milliárd forintos többletet értek el január-szeptemberben. 

Az infláció tetőzése 2022 végére várható

Komoly várakozásairól beszélt a pénzügyminisztérium államtitkára hétfőn: kijelentette ugyanis, hogy a kormány azon dolgozik, hogy a mostani nehéz időszakot sikeresen kezelje, szerinte pedig a GDP-növekedés idén 4 százalék felett várható.

Megszületett a döntés: szigorítják a katát

Igen komoly változtatásokat fognak eszközölni a kata adózási rendszerben: a tervezet szerint ezentúl csak a lakosságnak szolgáltatást vagy termékeket eladó vállalkozások választhatják majd ezt az adózási formát.

Pénzügyminisztérium: Marad a rezsicsökkentés, nő a családok támogatása

Növekszik azonban az önkormányzatok kiadása, valamint azoké az ágazatoké, amelyek jelentős extra profitot termeltek az elmúlt időszak alatt.

Rács mögé került egy miniszterelnökségi vezető, aki visszatartott uniós forrásokkal dolgozott

Egyre nagyobbra kezd dagadni az a korrupciós botrány, amelyben a Miniszterelnökség és a Pénzügyminisztérium dolgozói is érintettek voltak.