Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Izrael levegőbe repítette a Hamász vezetőjének egyik házát a Gázai övezetben

Légicsapást rendeltek el a Hamász vezetőjének egyik gázai háza ellen, ami a levegőbe repült.

Fotó: Izraeli harci repülőgép a Gázai övezet északi részén, az izraeli Szderót városból fényképezve 2023. november 1-jén. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierő azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások eddig több mint 8300 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Izraeli vadászgépek légicsapást mértek a Hamász iszlamista terrorszervezet Katarban élő politikai vezetőjének, Iszmail Haníjének egyik házára a Gázai övezetben, és az romba dőlt – közölte csütörtökön egy katonai szóvivő.

Haníje háza a Gázai övezet északi részén lévő Sati menekülttáborban üresen állt már, a Hamász előtte terroristabázisként és magas rangú vezetőinek találkozóhelyeként használta. A menekülttábort átfésülő izraeli biztonsági erők megtaláltak és megsemmisítettek egy fegyverkészletet, amely a Hamász „haditengerészeti” egységéé volt. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A hadsereg egyik egysége tűzpárbajba is keveredett a Hamász fegyvereseivel, és rejtekhelyükön kézifegyvereket, páncéltörő rakétákat és robbanómellényeket talált. Palesztin jelentések szerint az izraeli hadsereg ismét behatolt a gázai Sifa Kórház területére.

Még mindig sok túsza van a Hamásznak

A kórház égési osztálya vezetőjének beszámolója szerint a katonák lövéseket adtak le, buldózerekkel eltolták a kórház kapuja elől a civil járműveket, majd katonai járművekkel behatoltak az udvarra. Ezután arra utaló jeleket kerestek, hogy a Hamász hol tarthatja túszul fogva az Izraelből október 7-én elhurcolt embereket.

Izraeli biztonsági tisztviselők szerint miután egy katonai szóvivő nyilvánosan közölte: tudják, hogy a Hamász főhadiszállása a Sifa Kórházban, illetve az alatt található, a palesztin szervezet elszállította onnan a berendezéseit, a fegyvereit és az embereit. Az illető biztonságiak nem tartják kizártnak, hogy a Hamász az utóbbi napokban befalazta ott alagútrendszere bejáratait, valamint hogy pokolgépeket telepített az épületegyüttesben.

Az izraeli hadsereg közölte csütörtökön, hogy harcban elesett két újabb katonája, mindketten 22 évesek voltak. Aszaf Maszter Bahan kibucból, Kfir Jichák Franco pedig Jeruzsálemből vonult be szolgálatra.

A hadsereg az utóbbi egy napban is támadta a libanoni Hezbollah milícia had-, rakétaindító- és megfigyelőállásait a közös határon át – közölték. Az izraeli biztonsági erők egy éjszakai razzián letartóztattak terroristatevékenységgel gyanúsított több mint húsz palesztint a ciszjordániai Hebron hegy déli részén.

A háború kezdete óta már több mint ezerhétszáz körözött palesztint vettek őrizetbe Ciszjordániában. Palesztin fegyveresek csütörtök reggel egy ellenőrzőpontnál tüzet nyitottak katonákra és rendőrökre Jeruzsálem és Ciszjordánia határán. Az izraeli biztonságiak visszalőttek, és a kialakult tűzpárbajban lelőtték a támadókat. Az izraeliek közül négyen megsebesültek, egyikük életveszélyesen – közölte a rendőrség.

(MTI)

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.