Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

Jelentős korlátozás került az iPhone 15 Pro egyik változatába

A 128 GB-os iPhone 15 Pro a ProRes felvételeknél mindössze 1080p-t tud majd, ha nem csatlakozik külső tárolóhoz.

Fotó: Unsplash/VASANTH .
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő

Az új, 128 GB-os alap iPhone 15 Prónál csak 1080p-s felbontás lesz elérhető a ProRes videofelvételek rögzítésekor, hacsak nem csatlakoztatod a készüléket egy külső tárolóhoz.

A korlátozást az Apple nem említi az új telefon dedikált weboldalán található műszaki specifikációk között, ám az Apple Store-ban az iPhone 15 Pro más iPhone-okkal való összehasonlításakor már kibukik az eltérés. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A 256 GB-os iPhone 15 Pro modelleken és az iPhone 15 Pro Maxon ez a fajta videofelvétel akár 4K minőségben, 60 fps sebességgel is támogatott, mind belső, mind pedig külső tároló használatakor.

Ugyanezen korlátozás a korábbi szériáknál, azaz a 128 GB-os tárhellyel rendelkező iPhone 13 Pro és 14 Pro modellekre is érvényes., azonban ez a két telefon külső tárhelyre sem képes ProRes felvételt készíteni, így az iPhone 15 Pro ebben a tekintetben mindenképpen előrelépést jelent.

Tekintettel arra, hogy mostantól lehetőség van külső tárolóra történő rögzítésre, a korlátozás már kevésbé jelent problémát, azonban az Apple még nem jutott el addig, hogy a ProRes az alapmodelleknél, így az iPhone 15-nél és az iPhone 15 Plusnál is elérhető legyen, ezért ezen készülékek tulajdonosainak tárhelymérettől függetlenül is nélkülözniük kell a közkedvelt formátumot.

Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Rövidesen növelik a pedagógusok bérét, ami később lényegesen nagyobb lehet, függően az EU forrásaitól.