Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Még el sem kezdődött a hurrikánszezon az USA-ban, de már feljegyeztek egy vihart

Fotó: Részben összedőlt móló a Nicole hurrikán elvonulása után a Florida állambeli Lauderdale-by-the-Sea településen 2022. november 10-én. Az ítéletidő miatt több repteret és vidámparkot kellett bezárni. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az NHC szerint ezen megállapításra azután jutottak, hogy elvégeztek egy elemzést az elmúlt időszakra vonatkozóan.

Bár még el sem kezdődött az atlanti hurrikánszezon (hivatalosan június elejétől november végéig tart), de az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ (NHC) már feljegyzett egy vihart visszamenőleg, mégpedig januárban.

Soron kívül Nem kritikus Berlusconi állapota

A központ szerint szubtrópusi viharnak minősült, amely által nevet is kellett volna kapnia, mint ahogy általában lenni szokott, s a megállapítást azután tették, hogy elvégeztek egy elemzést az elmúlt időszakra vonatkozóan.

Hozzátették, visszamenőlegesen már nem fog nevet kapni, de az éves összesítésbe bele fog számítani, egyúttal kiderült, hogy az elmúlt kilenc évből nyolcban már a hat hónapos szezon hivatalos kezdete előtt is voltak viharok.

Illetve az említett szubtrópusi vihar a 2016-os Alex hurrikán óta a második, amit januárban regisztráltak, bár a szakértők szerint a növekvő számoknak nem az éghajlatváltozáshoz van köze – számolt be a Bloomberg.

Ám a The Straits Times szerint azt elismerték, hogy a globális felmelegedés miatt a kialakuló viharok intenzívebbé válhatnak, valamint megnövelhetik az árvízveszély kockázatát, ami semmiképp sem jó hír.