Trópusi időjárás uralkodik Floridában, a víz elárasztotta az utcákat, járhatatlanok az utak (videók)

Fotó: Twenty20
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hurrikánszezon hivatalosan is kezdetét vette az Egyesült Államokban, az első trópusi vihar következtében pedig Florida állam déli részét elárasztotta a víz.

Florida déli részén az utcákat elárasztotta a víz, az autósok pedig kénytelenek voltak segítséget hívni, hiszen a víz olyan szinten elárasztotta az utcákat és az utakat, hogy nem tudtak továbbhaladni. A heves esőzések következtében Floridában járhatatlanná váltak az utak, a tűzoltók pedig több embert is kimentettek a folyamatosan emelkedő víz miatt.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

A vihar során több mint 64 kilométer/órás szél süvített, mely a hivatalos határértékek szerint még nem számít trópusi viharnak, ennek ellenére jelentős károk keletkeztek az épületekben, a viharos szél a belvárosba zúdította a vizet, s mindössze 72 óra leforgása alatt több mint 25,4 centiméternyi csapadék hullott csak Miamiban.

A vihar miatt a Miami-Dade megyei tisztítóüzembe összesen 310 millió gallon szennyvíz és esővíz folyt be, mely több mint a kétszerese a napi átlagos határértékeknek, ez pedig azt eredményezte, hogy a létesítményben lévő szennyvíz keveredett az esővízzel, mely kiáradt a szomszédos vizek irányába.

A New York Times jelentése szerint a veszélyre való tekintettel Miami-Dade megye vezetése elrendelte az úszási tilalmat, de egy ideig sem horgászni, sem csónakázni nem lehet a környéken. Szombat reggel a megyében összesen 4083 háztartásban ment el az áram, ám délutánra még mindig 3111 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás.