Clouds
21 Budapest
Dollár
344,86 Ft
Euró
371,08 Ft
Font
431,95 Ft
Bitcoin
26,811 $

A Honvédelem közölte, megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani

Fotó: honvedelem.hu
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Honvédelmi Minisztérium fontos tájékoztatást adott a megnövekedett katonai járműforgalomról.

A Honvédelem hivatalos tájékoztatója szerint az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred május 13-án technikai átcsoportosítást hajt végre Meszes, Fajsz és Szentes között. Az átcsoportosítás miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalakon: Meszes – Bátya – Miske – Öregcsertő – Kecel – Soltvadkert – Jászszentlászló – Kiskunfélegyháza – Csongrád – Szentes, illetve Fajsz – Miske – Öregcsertő – Kecel – Soltvadkert – Jászszentlászló – Kiskunfélegyháza – Csongrád – Szentes.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A kiadott közleményben hozzáteszik, a Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják. Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja.