Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Hivatali visszaélés miatt rendelték el az orosz belügyminiszter tanácsadójának letartóztatását

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. július 6. - 22:34

Több magas rangú vezetőt is őrizetbe vettek.

A TASZSZ beszámolója szerint Szergej Umnov letartóztatását egy moszkvai bíróság rendelte el, a folyamatban lévő nyomozásra, illetve a tanúk biztonságára hivatkozva azonban zárt ajtók mögött tartják meg a tárgyalásokat.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Az orosz belügyminiszter tanácsadójaként dolgozó korábbi altábornagy hivatali visszaélés vádjával került a bíróság elé. A nyomozóknak október 5-ig van idejük felépíteni az ügyet, valamint további bizonyítékokat szolgáltatni a bűntény elkövetéséről.

Mint ahogy azt az orosz Gazeta is megírta, belügyminisztériumi információk szerint Umnov mellett Alekszej Szemenovot, a szentpétervári régió közlekedési rendőrségének vezetőjét és Ivan Abakumovot, a szentpétervári rendőrkapitányság korábbi helyettes vezetőjét is őrizetbe vették.

Az eddigi vizsgálatokból kiderült, hogy a gyanúsítottak 2016 és 2020 között, a Szentpétervár belügyi főosztályának programjaihoz nyújtott támogatási alapjából származó pénzből vásároltak ingatlanokat saját használatra. Umnovot jelenleg a Petrovka utcai ideiglenes fogdában tartják.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.