Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,024 $

Beindították az első sífelvonót a Dolomitokban, jóval a tervezett szezonkezdet előtt

Az elmúlt időszakban rengeteg hó hullott az olasz hegyekben, jórészt ennek is köszönhető az előrehozott szezonkezdet.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A sielok.hu szerint idén is a Cortina d’Ampezzohoz tartozó, a Falzarego-hágó melletti Col Gallina négyszemélyes ülőlift beindítása nyitotta meg a szezont. Az eredetileg november 25-re tervezett nyitást először november 18-ra, majd november 11-re hozták elő, miután az utóbbi időszakban sokat havazott.

A síelés szerelmesei pedig valóban szerették volna kihasználni mindezt, hiszen a reggeli nyitásnál már 400-an várakoztak a felvonónál, majd az egész nap kitartó gyönyörű időben körülbelül háromezren érkeztek a pályára. Soron kívül Szén-monoxid mérgezés áldozata lett egy idős nő Kecskeméten

A portál hozzáteszi, hétfőn újabb sílifteket és pályákat nyitottak meg a Dolomitokban, a 3 Zinnen (Cime) részen. Itt a Kreuzberg húzólifteket indítják be, amelyekkel a Marc Giraldelli és Kreuzberg nevű pályákat lehet elérni.

Megjegyzik, mindkét helyen még csak rövidebb szakaszokon lehet csúszni, a többi pálya nyitására december elejéig várni kell majd. Ugyanakkor a hét folyamán további olasz síterepek is megnyitnak majd.

A hosszabbításban fordított Liverpool vezeti a bajnokságot az Arsenal előtt

A Liverpool nem játszott túlzottan jól a Crystal Palace ellen, mégis fordítani tudtak.