Három játékost is beáldozna a Manchester United az angol tehetségért

Manchester, 2020. július 4. Bruno Fernandes, a Manchester United (j) és Lloyd Kelly, a Bournemouth játékosa (k) az angol labdarúgó-bajnokság 2020. július 4-i mérkõzésén Manchesterben. MTI/EPA/Getty/Clive Brunskill
not image

Nagy Noel

2021.február.28 - 21:38

Akár három játékost is belevonhat a Manchester United az üzletbe, hogy megszerezzék a West Ham kiváló formában játszó angol válogatott középpályását, Declan Rice-t.

Declan Rice már tavaly nyáron is az érdeklődés középpontjában volt, ám a West Ham United által kért 80 millió font körüli összeget a legtöbben úgy gondolták, túl magas az angol válogatott középpályásért.

A Chelsea és a Manchester United továbbra sem tett le arról, hogy leigazolják a „hatosként” remekelő Rice-t, ám a talkSPORT úgy értesült, hogy ezért ismételten mélyen a zsebükbe kellene nyúlni, ugyanis a West Ham 100 millió fontos ajánlat alatt szóba sem áll senkivel.

A 90Min tudomása szerint éppen ezért taktikát válthat a Manchester United és három játékost is belevonhat a Rice-üzletbe: Nemanja Matic, Phil Jones és Jesse Lingard is a West Ham futballistája lehet Declan Rice játékjogáért cserébe.

Jesse Lingard esete azért érdekes, mert ő jelenleg is a West Hamnél tartózkodik kölcsönbe, és egészen remek formát mutat, eddig négy mérkőzésen 3 találatot is sikerült összehoznia és remekül illik a David Moyes által kidolgozott rendszerbe.

A 90Min ugyanakkor jelezte, ha a Lingard-Matic-Jones hármas értékét egybevesszük, körülbelül 30 millió fontot kapunk, így a Manchester Unitednak mindenképpen le kell tennie egy bizonyos összeget is a West Ham asztalára, ha meg kívánják szerezni a középpályást.

A sportportál szerint a kalapácsosok nyitottak is lennének az üzletre, azonban egy dolog rendkívül aggasztja őket, hogy mindhárom játékosnak rendkívül magas a fizetése: Jesse Lingard heti 100 000 fontot tesz zsebre, és ez az összeg nem sokkal alacsonyabb Matic és Jones esetében sem.

Solksjaer viszont mindenképpen szeretné a soraiban tudni Ricet, mivel nemcsak egy holding középpályásként, hanem potenciális középhátvédként is tekintenek rá, amely pozícióban korábban szintén magabiztosan tudott játszani.