Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Már 29-en vesztették életüket a kelet-ukrajnai lakóházat érő rakétatámadás következtében

Fotó: Orosz rakétatámadásban megrongálódott lakóház a Donyeck megyei Csasziv Jar településen 2022.július 10-én. Az ötszintes épületben legkevesebb 15 ember életét vesztette és sokan megsebesültek. MTI/AP
not image

Koós Alexandra

2022. július 11. - 17:28

A mentőszolgálat tagjai a romok között fésülik át a területet, abban bízva, hogy újabb túlélőket tudnak kimenteni.

Az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat jelentése alapján 24-en vesztették életüket, miután az orosz erők rakétacsapással sújtottak egy lakóházat a kelet-ukrajnai Csasziv Jarban, ennek következtében az épület teljesen összedőlt. Ugyanakkor további 5 holttestet találtak, akiket egyelőre nem hoztak ki a romok alól, így összesen már 29 halálos áldozatot követelt az orosz támadás – tudhattuk meg a CNN-től.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A mentők jelenleg is a helyszínen tevékenykednek, ahol egy 55 főből álló csapat kutat a romok között, hogy lehetséges túlélőket találjanak. Eddig kilenc embert sikerült kimenteniük, valamint 24 civil halálát erősítették meg, amellyel a korábbi adatokat frissítették.

A támadás szombaton késő este történt, amikor az orosz csapatok Uragan rakétákkal bombáztak le egy ötemeletes lakóépületet Csasziv Jarban, amely mintegy 20 kilométerre délkeletre helyezkedik el Kramatorszk városától – írta a The Guardian.

Pavlo Kirilenko, a donyecki régió kormányzója korábban arról tett jelentést, miszerint közel három tucat ember rekedhetett a romok alatt, akik közül 2 fővel már sikerült kapcsolatot létesíteniük, miközben továbbra is folytatják a mentési munkálatokat.