Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

18-ra emelkedett a Csasziv Jar-i lakóházat ért támadás halálos áldozatainak száma

Fotó: Orosz rakétatámadásban megrongálódott lakóház a Donyeck megyei Csasziv Jar településen 2022.július 10-én. Az ötszintes épületben legkevesebb 15 ember életét vesztette és sokan megsebesültek. MTI/AP
not image

Koós Alexandra

2022. július 11. - 10:59

A mentők kapcsolatban állnak a romok alatt rekedt két túlélővel, miközben azért harcolnak, hogy még több ártatlan civilt menthessenek meg.

Az ukrán mentőszolgálat jelentései szerint ma reggel 18-ra emelkedett az ukrajnai lakóházat ért támadás halálos áldozatainak száma, a helyszínen tevékenykedő alakulatok pedig jelenleg is azért küzdenek, hogy kimentsék a túlélőket.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Pavlo Kirilenko, a donyecki régió kormányzója közölte, mintegy három tucat ember rekedhetett a romok alatt, akik közül két fővel már sikerült kapcsolatba lépniük, a mentési munkálatok pedig azóta is zajlanak.

Szombaton késő este történt a támadás, amikor az oroszok lebombáztak egy ötemeletes lakóházat, amely a kelet-ukrajnai Csasziv Jar-ban található. A közel 12 ezer lakosú várost Uragan rakétákkal sújtották, amelyeket teherautókra szerelt rendszerekből lőttek ki – közölte a The Guardian.

Az RFE/RL hírügynökség szerint Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kijelentette, az offenzíva „egy újabb terrortámadás volt”, amely által Oroszország jogosulttá vált „a terrorizmus állami támogatója” címre.