Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Gyurcsány Ferenc annyit „készül”, mint még soha: „Magyarok vagyunk”

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 10-én. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2022. augusztus 6. - 09:33

Gyurcsány Ferenc egyre filozofikusabb módon igyekszik hatással lenni az emberekre, és közben hangsúlyozza, mi a legfontosabb.

Deutsch Tamás rövid időn belül úgy osztotta ki a Jobbik volt elnökét, Jakab Pétert és Gyurcsány Ferencet, mint annak a rendje. A Fidesz alapítója nem kímélte a két baloldali politikust, keményen odaszólt, különösen Gyurcsánynak, aki megint kritizálta Orbán Viktor miniszterelnököt.

Soron kívül Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

Az általa csak „öregúrnak” nevezett Orbán neve ugyan nem került említésre, érezni lehet, hogy Gyurcsány mire is utal pontosan. A legújabb Facebook bejegyzésében pedig kiemelte, „magyarok vagyunk”, majd hozzátette, „de ez nem választás dolga.”

„Amíg vannak emberek, akik hisznek abban, hogy jó szabadnak lenni, addig nyert ügyünk van.” – hangsúlyozta az újabb posztjában, aminek a végére természetesen most sem maradhatott le az a bizonyos szó.

„Magyarok vagyunk. De ez nem választás dolga. Őrizzük történelmi közönségünk hagyományát, alakítjuk sorsát.” – emelte ki a volt miniszterelnök, akinek a szavaiból továbbra sem tudtunk rájönni, egészen pontosan mit is jelent a „készülés.”

„A szónoklatokban létező átokembernek vége lesz. A dolog, hogy otthon legyen a hazából. Megtesszük. Készülünk.” – zárta le vasárnap délelőtti bejegyzését Gyurcsány, amit valószínűleg újabb hasonló mondatok fognak követni.