Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

Mióta itt jártál:

Deutsch: „Míg Gyurcsány a kutyát nem érdekli, Orbánra mindenki odafigyel”

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 14-én. Előtte Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. MTI/Bruzák Noémi
not image

Takács Petra

2022. augusztus 5. - 18:08

Deutsch Tamás ezúttal is röviden reagált, de annál élesebben, amire nem valószínűleg nem lesz válasz Gyurcsány Ferenc részéről.

Gyurcsány Ferenc a hosszú évekkel ezelőtt történtek ellenére sem vonult vissza a politikától, amit sokan nem értenek. Még mindig rengetegen vannak, akik nem felejtették el neki azt az időszakot, de ő folytatja.

Sőt, egy ideje megállás nélkül „készül”, és már a Fidesz is elismerte, hogy úgy látja, mozgolódni kezdett a volt miniszterelnök, hozzátéve, a baloldali pártok elkezdték előkészíteni számára a terepet.

Már a választások idején is érezhető volt, hogy a nagy ellenzéki összefogás több sebből is vérzik, majd miután Orbán Viktor rekordgyőzelmet aratott, dőlni kezdett a dominó. Többen egymásra kezdtek el mutogatni, most pedig külön-külön támadják a kormányt és Orbánt.

Márki-Zay Péter szintén kormányváltást akar, és Gyurcsány szerint is új vezetésre van szükség. Nem szokott válogatni a jelzők közül, keményen oda-odaszól Orbánnak, akit nemrég még „öregúrnak” nevezett.

A legutóbb posztjában sem kímélte, azt mondta, hogy Orbán játszik, tetszeleg és ripacskodik. Mindezt azok után osztotta meg a Facebook oldalán, hogy a miniszterelnök Dallasban tartott beszédet, ami nagy siker volt.

Deutsch Tamás nem hagyta szó nélkül Gyurcsány szavait, aki finoman szólva sem a kedvence. Szintén keményen odaszólt, szerinte a „kutyát nem érdekli” Gyurcsány, ellentétben Orbánra, akire mindenki odafigyel.

„Míg Gyurcsány a kutyát nem érdekli, Orbánra mindenki odafigyel. Fletó erre ripacsozik. Féltékenységnek hívják az ilyet. Ennyi.” – osztotta meg rövid összegzését a Fidesz alapító politikusa, aki korábban sem igazán kímélte Gyurcsányt, ha erről volt szó.