Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Deutsch Tamás nem finomkodik Jakab Péterrel

Fotó: Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselõ beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésû, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 5. - 20:45

A Fidesz politikusa megint nem fogta vissza magát. 

A Jobbikból származó információk alapján Jakab Péter nem egyszer szegte meg a párt belső szabályzatát, ugyanis több olyan szerződést is kötött, amelyeket nem támogatott a vezetőség – pontosabban nem is tudtak róla. 

Soron kívül Mulasztás lenne, ha az Egyesült Államok nem reagálna Kína tajvani fenyegetésére

Ezért a Jobbik most azzal vádolja a korábbi elnököt, hogy 80 millió forint kifizetéséről írt alá szerződéseket, ezért feljelentették hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt. A Jobbik sajtóosztálya úgy fogalmazott a 80 millió kapcsán, hogy „az írt összeg számszerűleg csak részben és nagyságrendileg helyes”. 

A Telex azt írja, hogy Jakab két körben írt alá szerződéseket a frakcióvezetés tudta és beleegyezése nélkül. A párt tájékoztatása szerint Jakab Péter először mintegy 103 millió forint értékben kötött szerződéseket. Négy évre bízott meg alkalmazottakat, akik a párt szerint Jakabhoz, de leginkább az asszisztenséhez, Molnár Enikőhöz kötődnek.

Valószínűleg erre utalt Deutsch Tamás, amikor a közösségi oldalára posztolt. A következőt írta

„Tolvaj Jakab! Ennyi.”