Clouds
21 Budapest
Dollár
368,25 Ft
Euró
394,86 Ft
Font
452,11 Ft
Bitcoin
28,058 $

A Győri ETO női kézilabdacsapata is Törökországban rekedt

Fotó: Beatrice Edwige és Kun Attila edző a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat sajtónyilvános edzésén a győri Audi Arénában 2020. július 13-án. MTI/Krizsán Csaba
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szijjártó Péter kiemelte, a nagykövetség azt a tájékoztatást adta, hogy a csapat az esti órákban tér majd haza Isztambulból.

Szijjártó Péter külügyminiszter élő Facebook-videóban mondta el, hogy korábban a török kollégájával beszélt, s ennek során részvétét fejezte ki a több mint ezer halálos áldozat miatt, illetve jelezte, hogy Magyarország továbbra is kész minden segítséget megadni az országnak.

Soron kívül Tavaszi nap-éj egyenlőség: hétfőn késő este megkezdődik a csillagászati tavasz

Majd arra utalt, az ankarai nagykövetségen is érzékelhető volt a földrengés vagy utórengés, ezért a nagykövet elrendelte az épület kiürítését egy átmeneti időre, a Törökországban lévő magyarokkal pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot.

Továbbá egy olyan magyar személyről van tudomásuk, aki a katasztrófa sújtotta területen tartózkodik, ám vele is tartják a kapcsolatot, a konzuli védelemre jelentkezettek pedig biztos helyen vannak – írta az Index.

A külügyminiszter ezt követően arról beszélt, hogy a Győri ETO női kézilabdacsapata is Törökországban tartózkodik, s velük a nagykövetség van folyamatos kapcsolatban, ahonnan az az információ érkezett, hogy a csapat az esti órákban tér majd haza Isztambulból.

Illetve a Ferencváros korosztályos labdarúgócsapata van jelenleg egy törökországi edzőtáborban, s a tervek szerint ők a hét második felében indulnak haza, de nem kell aggódni, mert velük is folyamatos a kapcsolattartás.