Guardiola is kinézte magának az olasz válogatott sztárját

Az olasz Federico Chiesa (j2) gólt szerez csapatának a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság elõdöntõjének Olaszország-Spanyolország mérkõzésén Londonban 2021. július 6-án. MTI/EPA pool/Facundo Arrizabalaga
not image

Nagy Noel

2021.július.22 - 09:48

Az Európa-bajnokságot végül megnyerő olasz válogatottnak több kiemelkedő játékosa volt a tornán, ám kevesen kaptak annyi érdeklődést, mint a szélsőjük.

Federico Chiesa már a klubszezon során is kiemelkedett az olykor bukdácsoló Juventusból, így már csak ennek alapján sem lehetett volna oka a panaszra a 2020/21-es futballévben.

Ezt viszont megfejelte egy remek Eb-teljesítménnyel, a támadószélsőként bevethető Chiesa ugyanis az olaszok támadójátékának egyik legfontosabb eleme és motorja volt.

Ez pedig számos klub érdeklődését felkeltette, kezdetben a Bayern München és a Chelsea részéről lehetett hallani, hogy ajánlatott tettek a korábbi Fiorentina-játékosért.

A sajtóban 80-100 milliós ajánlatokról jelentek meg hírek, ám ezt a Juventus mind elutasította és kijelentette, hogy Chiesa semmi pénzért nem eladó.

A Caicomercato értesülései szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy Pep Guadiola ne jelentkezett volna be az olasz válogatott játékosért, állítólag a Manchester City is beszállt a Chiesáért folyó versenybe.

A sajtóhírek alapján Guardiola mindenképpen szeretné mélyíteni a klub támadószekcióját, korábban Harry Kane és Jack Grealish neve merült fel a spanyol mester kívánságlistáján.