Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,55 Ft
Euró
381,62 Ft
Font
444,64 Ft
Bitcoin
43,678 $

Mióta itt jártál:

A Chrome immár megmutatja, melyik oldal mennyire terheli le a számítógépet

Hasznos újítás érkezett a Google Chrome-ba: ezentúl kaphatunk egy általános képet arról, hogy az egyes megnyitott oldalak mennyi memóriát használnak fel. Ennek megtekintéséhez pedig elég egy mozdulat.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Chrome böngészőt gyakran vádolják azzal, hogy rengeteg memóriát használ fel, ám ez már nem feltétlenül állja meg a helyét. Egyúttal a világ legnépszerűbb böngészőjeként ismert, amely a Statcounter októberi adatai szerint a böngészőpiac 63,14%-át birtokolja.

Most pedig egy új funkciót hoz, amellyel nyomon lehet követni az egyes lapok memóriahasználatát. Az új lehetőség már elérhető a Chrome legfrissebb asztali változataiban, Windowson, macOS-en és Linuxon is – számolt be a HVG a 9to5Google-re hivatkozva. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Hozzáteszik, ahhoz, hogy működésbe lépjen az újdonság, nem kell bekapcsolni vagy aktiválni semmit. Ha a Chrome egyes lapjai fölé visszük az egeret, azonnal megjelenik az oldal nevét és címét mutató kis ablak, alatta pedig az adott lap memóriahasználata.

Mint írják, az új funkció a Chrome memória- és energiakímélő módjain alapszik, melyeket a jobb felső sarokban lévő hárompontos menüből elérhető Beállításokban, azon belül is a Teljesítmény menüpontban lehet be- vagy kikapcsolni, személyre szabni.

Megjegyzik: előfordulhat, hogy még nem mindenkinél aktiválták az új funkciót, ebben az esetben érdemes várni, vagy figyelni, elérhető-e frissítés a Chrome-hoz. Bár ez automatikusan letöltődik, de csak akkor tud települni, ha újraindítjuk a böngészőt.

Hivatalos: 2025-ben debütál a The Last Of Us 2. évada

Az HBO már korábban is jelezte, hogy 2025-nél korábban nem számíthatunk a második évadra, most azonban hivatalosan is megerősítették.