Megszólalt Galambos Lajos ügyvédje: elmondta, mire számíthat a sztár

Fotó: Pixabay/Qimono
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 16. - 10:08

Ítéletet hirdettek Galambos Lajos ügyében, az ügyvédje most elmondta, mire számíthat a mulatós sztár.

A Budaörsi Járásbíróság tegnap ítéletet hirdetett Galambos Lajos és nyolc társa ügyében, akiket még évekkel ezelőtt vádolták meg víz-, gáz- és áramlopással, illetve önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével.

A zenész felbujtóként elsőfokon lopásért 2 év és 10 hónap börtönbüntetést kapott, 3 évre eltiltották a közügyektől, pénzbüntetést szabtak ki rá, valamint 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság, ezen felül a két másik vádlottal együtt az 5 millió forintos perköltséget is ki kell fizetnie. Feleségét tettestársként kétrendbeli lopás alól felmentette a bíróság.

A zenész és felesége nem jelentek meg a tárgyaláson, Lajcsi a Blikknek azt mondta, az ítélethirdetés idején éppen a nagymamája sírjánál volt a temetőben, véleménye szerint pedig a bíró hibás döntést hozott és a végsőkig harcol majd az igazáért.

„Kilenc hónap. Ha minden így marad, Galambos Lajosnak legkevesebb kilenc hónapot kell börtönben töltenie“

– mondta dr. Fröhlich Krisztián.

„Az első fokú ítélet 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetés. 125 napot már előzetes letartóztatásban töltött, és az ítélet szerint legkorábban a börtönbüntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Mivel ezelőtt még nem volt büntetve, tehát első elkövető és nem visszaeső bűnismétlő, illetve nem személy elleni és nem erőszakos cselekményért állították bíróság elé, így véleményen szerint élni lehet majd a reintegrációs őrizet iránti kérelemmel is. Ez azt jelenti, hogy Lajosnak legkevesebb 9 hónapot, maximum pedig a teljes, most hozott ítéletet, tehát 2 év tíz hónapot kell börtönben tölteni, persze, ha minden így maradna“

– részletezte az ügyvéd.

Galambos Lajos és nyolc társának az ügye 2015 óta húzódik, amelynek keretében a zenész korábban már hónapokat töltött előzetes letartóztatásban. A vád szerint két, a zenészhez köthető ingatlanba illegálisan vezették be a vizet, a villanyt és a gázt.