Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Újabb erős földrengés rázta meg a Földközi-tenger keleti térségét

Fotó: Unsplash/Matt Artz
not image

Kornis Vivien

2021. október 21. - 02:03

A földmozgást többek között Antalyában, Bejrútban és Kairóban is érezték.

Erős földrengés rázta meg Görögország több szigetét és a Földközi-tenger keleti térségének más régióit, köztük Törökország Antalyát, valamint Egyiptom több városát. A földmozgást hétfőn a Görögország Karpathos, Kréta, Santorini és Rodosz szigetein is érezték, és egyesek szerint a rengés fél percig is eltartott – számolt be az Al Jazeera.

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit

 Az Egyesült Államok Földtani Szolgálatának mérései szerint a földrengés 37,8 kilométeres mélységből indult, és a ciprusi főváros, Nicosiát, a libanoni Bejrútot, Kairót és más egyiptomi városokat, Izrael egyes részeit és palesztin területeket, valamint a dél-törökországi Antalya környékét is megrázta a Reuters hírügynökség beszámolója szerint. 

Az Afad, vagyis a török katasztrófavédelmi hatóság közleménye szerint a 6 magnitúdó erősségű földrengés epicentruma a Törökország partvidékén fekvő Kas városától mintegy 155 kilométerre volt. Kas kormányzója szerint a hatóságokhoz sem személyi sérülésekről, sem károkról nem érkezett bejelentés.

Kréta szigetét az elmúlt hetekben két erős földrengés rázta meg, melynek során egy ember életét vesztette és több épület megrongálódott. Egy görög szakértő szerint a keddi földmozgás egy másik afrikai törésvonal felől érkezett, és utórengésekre nem számítanak. 

Törökország területén több törésvonal található, így a földrengések nem számítanak ritkaságnak az országban. 1999-ben egy erős földrengés legalább 17 ezer emberrel végzett Törökország északnyugati területén.