300 ezer forintos fizetési felszólítást kapott egy 14 éves győri volt röplabdás lány

Fotó: Pixabay
not image

Takács Petra

2022. január 14. - 13:38

Győrben él a 14 éves Mira, aki a Győri Diák Röplabda Club szerződését még a hatályba lépés előtt felmondta, ezért 300 ezer forintos fizetési felszólítást küldtek neki és családjának.

Mira 2021 februárjában ellátogatott a Győri Diák Röplabda Clubhoz, hogy kipróbálja magát röplabdázóként. Nem sokkal később Dub Lívia ügyintéző szerződést adott át neki, amely 2021. július 1. és 2022. június 30. között hatályos időtartamra szólt, melyre azért van szükség, mert csak ennek birtokában lehet belépni az edzések színhelyére, a győri sportcsarnokba, de ez mindenképp csak formaság, bármikor felmondható amatőr sportolói szerződésnek számított elmondása alapján.

Mirának nem vált be a sport, meccsekre sem igazán vitték, majd májusban szólt az édesanyjának, hogy nem akar többet a röplabda csapatba járni. Az édesanya ekkor felkereste a klubot, a kapott szerelést kimosva, hiánytalanul leadta, tehát 2021. május 31-én, még az általuk aláírt szerződés hatálybalépése előtt Mira abbahagyta a sportot, s azóta sem röplabdázik sehol.

A szülő Dub István klubelnöktől vissza akarta kérni az előre beszedett tábor díját, válaszul pedig azt kapta, hogy ez nem jár vissza nekik, illetve ők tartoznak a Győri DRC-nek, mivel nem teljesítették a szerződést, majd azzal fenyegette őket, ha nem fizetnek, ügyvéddel fogja behajtani a következő évi tagdíj teljes összegét és az elmaradt taotámogatást is – írja a 24.

Mégsem L.L. Junior fiának édesanyja ellen emelnek vádat a kisfiú halála ügyében

2021. december 20-ai keltezéssel Mira egy ügyvédi felszólító levelet kapott, miszerint a sportoló szerződésszegése miatt kár érte a tulajdonost, nem tudta felvenni a taotámogatást, így a kár összege 292 135 forint, majd felszólították őket, hogy az okozott kárt 8 napon belül térítsék meg, ha ez nem történik meg, jogi útra terelik az ügyet, amelynek költségeit Mira és édesanyja fogja viselni.

„Abban bízom, hogy mi nem járhatunk rosszul. Hiszen mi rosszat tettünk, amiért megérdemelnénk azt, hogy most több százezer forintot követelnek tőlünk, és perrel fenyegetnek? Ez nem a sportszeretetről, hanem egészen másról szól” – mondta a megdöbbent édesanya.

Sajnos az említett eset nem számít egyedinek, ugyanis egy másik család és szintén 14 éves kislányuk szintén ügyvédi felszólítást kapott, miután a lány abbahagyta a sportot, egy ugyanilyen szerződésre hivatkozva.