Közlekedés: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara felszólítást küldött a fővárosnak

Egy közös nyilatkozat született, melyben hangsúlyozták, a Fővárosi Önkormányzat közlekedésszervezési gyakorlata ne gátja, hanem motorja legyen a város gazdasági működésének.

Bíróság szólította fel a hongkongi kormányt, ismerje el az azonos nemű párokat

A hongkongi legfelsőbb bíróság felszólította a kormányt, hogy teremtse meg az azonos neműek párkapcsolatának jogi elismerését.

Khanun tájfun: Kim Dzsongun portréinak megóvására szólították fel a lakosságot

Úgy tűnik, Észak-Koreában még az emberéleteknél is fontosabbak a Kim Dzsongunról készült portrék.

Vuhan nyilvánosan szólított fel több száz céget adósságaik visszafizetésére

Közép-Kína legnagyobb városa nyilvánosan szólított fel több száz kínai céget, hogy haladéktalanul fizessék vissza adósságaikat.

Imran Khan felszólította támogatóit, vonuljanak az utcákra

A volt pakisztáni miniszterelnök "szabadság-tüntetésre" szólította fel támogatóit Pakisztán-szerte, ám nem tudni, hogy ez milyen következményekkel jár, tekintve az elmúlt hét történéseit.

További Hírek

Kratos szinkronhangja a konzolháború befejezését sürgeti

Christopher Judge felszólította a játékostársadalmat, hogy legyenek kedvesek egymással, attól függetlenül, hogy milyen platformon játszanak.

Trump tiltakozásra szólította fel támogatóit, az FBI erőszakos megmozdulásokra készül

Egy kerületi ügyész vizsgálatot kezdeményezett egy felnőttfilmes színésznő számára történt kifizetés kapcsán, mire Trump tiltakozásra szólította fel híveit.

Azonnali "általános sztrájkra" szólította fel az embereket egy izraeli vezető

Az ország legnagyobb szakszervezetének vezetője azonnali sztrájkra szólította fel a lakosságot a kormány széles körben ellenzett igazságügyi reformja miatt.

Jakab Péter felszólította a Jobbikot, "ne az ő nevével toborozzanak tagokat"

A politikus a közösségi médiában tett közzé egy bejegyzést, melyben rámutatott, immáron fél éve annak, hogy kilépett a Jobbikból, mégis azt látja, hogy az ő nevével toboroz új tagokat a párt.

Orosz orvosok: Putyin fejezze be Alekszej Navalnij kínzását

Meglepő helyről érkezett egy komoly felszólítás Putyin részére: orosz orvosok szólították fel az orosz elnököt, hogy "hagyja abba" a bebörtönzött Alekszej Navalnij kínzását.

Az EU arra sürgeti Szudánt, hogy kezdjen párbeszédbe a konfliktusok lezárására

Az északkelet-afrikai országban 2021. október 25-i katonai hatalomátvétel vetett véget a polgári szervezetekkel Omar el-Besir korábbi vezető 2019-es megbuktatását követően kialakított együttműködésnek, a konfliktus pedig azóta csak súlyosabb lett.

Az Afrikai Unió azonnali tűzszünetre szólított fel az etiópiai Tigré tartományban

Az Afrikai Unió célja, hogy tárgyalóasztalhoz ültesse a háborúban álló feleket, ezért hétfőn arra szólították fel a konfliktusban érintetteket, hogy azonnali hatállyal hagyjanak fel az ellenségeskedéssel.

A tádzsik elnök valójában egészen más miatt „kérte számon” Putyint

Rahmon voltaképp arra szólította fel az orosz elnököt, hogy foglaljon állást a Kirgizisztánnal kialakult konfliktus ügyében, ez azonban már nem az első eset.

Az ukrán külügy felszólította az EU-t, hogy szankcionálja Iránt

Az ukrán külügyminiszter hétfőn felszólította az Európai Uniót, hogy vezessen be szankciókat Iránnal szemben, amiért kamikaze drónokat szállít Oroszországnak, melyek hétfőn Kijevben legkevesebb négy civilt öltek meg.

Csehország felszólította állampolgárait, hagyják el Oroszországot

A cseh külügyminisztérium egy hivatalos közleményben szólította fel a cseh állampolgárokat, az esetlegesen romló biztonsági helyzet miatt haladéktalanul hagyják el Oroszország területét.