Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

Az EA-n kívül hamarosan más stúdiók is kiadhatnak FIFA-játékot

TÉMÁK:
#Játék #Konzol #PC
EA
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Megnyílt a lehetőség arra, hogy az EA-n kívül más kiadók és stúdiók is saját FIFA által szponzorált játékot fejlesszenek.

Nemrégiben kiderült, hogy az EA Sports az elkövetkező hetekben elveszítheti az exkluzív jogokat arra, hogy használják a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) logóit és licencét, így egy több mint három évtizedes partneri szerződés szűnhet meg.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

A szerződésbontás mögött minden bizonnyal az állhat, hogy az EA nem akarja kifizetni a FIFA által követelt egymilliárd dollárnyi jogdíjat, ami a 2025-ös esztendőig bezárólag garantálná a kiadó számára az exkluzivitást.

A világ legnépszerűbb sportjátékának fejlesztői ezért úgy dönthetnek, hogy EA Sports FC néven dobják piacra jövő októberben a focis game-et, ezáltal megszakad egy harminc éve tartó sorozat.

Ami ennél is fontosabb, hogy a Game Rant magazin információ szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség bizakodó a FIFA-játékok jövője kapcsán, hiszen az üzlet megszűnése következtében más stúdiók is nekiláthatnak egyedi sportjátékok fejlesztésének, amire az EA szinte monopolhelyzete miatt már régóta nem volt példa.

Utoljára a 2000-es évek közepén fordult elő, hogy párhuzamosan három franchise is vetélkedett a legjobb focis játéknak járó elismerésért, akkortájt a PlayStation-exkluzív This is Football-széria, a Pro Evolution Soccer-sorozat, illetve természetesen a FIFA éppen aktuális iterációi bitorolták az eladási ranglisták élét.