Változtathat az EA a FIFA-játékok elnevezésén

EA
not image

Kulcsár Péter

2021. október 13. - 14:22

Az Electronic Arts múlt héten benyújtotta legújabb szerzői jogokhoz fűződő dokumentumait a videojátékokat szabályozó testületnek, melyekből kiderült, nem a megszokott névválasztásra számíthatunk a focis game kapcsán.

A FIFA-széria lassan már évtizedek óta minden egyes esztendő meghatározó sportjátéka, és bár az elmúlt néhány évben nem történt markáns újítás a franchise szempontjából, a közeljövőben változhat a helyzet.

A Game Rant magazin információi szerint az EA a brit szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatalban levédetett több márkanevet is, amelyeket ezentúl csak ők használhatnak fel, ami meglepő, hiszen új játékmegjelenést követően ritkán adnak be hasonló kérvényeket a kiadók.

A futballjátékkal kapcsolatban az „EA Sports FC” nevet foglalták le, ezen felül az „EA Sports PGA Tour”, valamint az „EA Sports College Football” címek is visszatérhetnek hosszú ideig tartó távollétük után.

Az elnevezésen kívül más módosítás nem várható, így elképzelhetőnek tartjuk, hogy a jövő október elején bemutatandó sportjáték már nem a FIFA 23 nevet kaphatja meg, helyette EA Sports FC 2023 címmel jelenhet meg.