Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én. MTI/Kovács Attila
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Fidesz az t mondja, hogy Gyurcsány Ferencék állnak az orvosi kamara döntése mögött.

Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött – közölte a Fidesz vasárnap az MTI-vel. A nagyobbik kormánypárt közleménye szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a hatalomért “egyre gátlástalanabb szinteket lép”.

Azt írták: Gyurcsány pártja áll a Magyar Orvosi Kamara döntése mögött. Miután a dollárbaloldal újra és újra elbukik a választásokon, egyre agresszívabb akciókkal próbálkozik: Brüsszelben a Magyarországnak járó uniós források kifizetését akarják megakadályozni, kihasználják a pedagógusokat, és most már a betegek orvosi ellátását akarják megakadályozni.

Úgy fogalmaztak: “túlmegy minden határon”, hogy Gyurcsány emberei a magyar orvosokat arra próbálják rávenni, ne lássák el a betegeket, és ezzel a magyar emberek egészségét és az életét veszélyeztessék.

A baloldal már a választási kampányban is elárulta, hogy erre készül – tették hozzá. Szó szerint ezt mondták: “Ha egyszer az összes tanár azt mondaná, hogy sztrájkolunk és nem megyünk be, akkor Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni, ha az orvosok mondanák ugyanezt, megszűnik az egészségügy” – áll a közleményben.

A Fidesz szerint Gyurcsányékat csak a hatalom megszerzés érdekli, nem az orvosok és nem a betegek. Felhívták a figyelmet arra, hogy a magyar orvosok többszörösét keresik annak, mint Gyurcsányék idején, éppen ezekben a napokban érkezik az emelt bérük, és az orvosi béremelés folytatódik.

(MTI)