Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Észak-Korea ezúttal tüzérségi lövedékkel üzent Dél-Koreának 

Fotó: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 19. - 11:15

A dél-koreai vezérkari főnökök közölték, hogy Észak-Korea kedden késő este mintegy 100 lövedéket lőtt ki nyugati partjainál és 150 lövedéket keleti partjainál.

Dél-Korea közölte, hogy Észak-Korea kedden késő este mintegy 100 lövedéket lőtt ki nyugati partjainál és 150 lövedéket keleti partjainál, amelyek olyan semleges vizeken értek földet, amelyeket a két Korea a frontvonalak közötti ellenségeskedés csökkentését célzó 2018-as Korea-közi megállapodás alapján hozott létre – írja az Al Jazeera

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit

Múlt hét péntek óta ez már a második alkalom, hogy Észak-Korea tüzérségi lövedéket vetett be, de ha a 2018-as megállapodást vesszük figyelemben, akkor már több száz ilyen akciót lehet összeszámolni. 

„Nyomatékosan felszólítjuk Észak-Koreát, hogy azonnal állítsa le akcióit. Észak-Korea folyamatos provokációi olyan cselekedetek, amelyek aláássák a Koreai-félsziget és a nemzetközi közösség békéjét és stabilitását” – áll a dél-koreai közleményben. 

Az észak-koreai hadsereg később azt közölte, hogy a lövések célja az volt, hogy „komoly figyelmeztetést” küldjenek Dél-Koreának válaszul annak tüzérségi gyakorlatára, amelyet kedden tartottak egy keleti határvidéken.

Bár Észak-Korea tüzérségi kilövései nem keltik fel annyira a figyelmet, mintha rakétákat használna, de Dél-Korea számra ez is veszélyes, ugyanis egy népes nagyvárosi régiója mindössze 40-50 kilométerre van az észak-koreai határtól. 

Az elmúlt hetekben Észak-Korea számos fegyverkísérletet hajtott végre, amelyek során, mint mondja, dél-koreai és amerikai célpontok elleni nukleáris csapásokat szimulált, válaszul az amerikai repülőgép-hordozó bevonásával végrehajtott hadgyakorlatokra.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.