Esős kedd vár ránk, több-kevesebb napsütéssel

Fotó: Unsplash/Nic Y-C
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Éjszaka erősen borult lesz az ég, majd kedden napközben is maradnak a gomolyfelhők. Több-kevesebb napsütésre ugyan számíthatunk, ám inkább a csapadék lesz jellemző kedden.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Keleten és északkeleten várható a legtöbb napsütés.

Elsősorban a Dunántúlon, illetve a vastagabb felhővel borított, déli részeken gyenge, időszakos eső előfordulhat. Kora estétől egyre többfelé várható zápor zivatar. Éjszaka erősen felhős vagy borult, csapadékos idő várható.

Az egyre inkább északkelet felé helyeződő a zivatarok számossága megnő. Kedden a felhőzet a legtöbb helyen gomolyossá válik, több-kevesebb napsütés várható.

Többfelé várható eső, zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés tapasztalható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 19 és 26 fok között várható, magasabb értékek a délnyugati tájakon valószínűek.