Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Döntött az Ericsson, teljesen leállítja oroszországi üzleti tevékenységét

Fotó: Pixabay

Czinder Tímea

2022. augusztus 29. - 16:42

Az inváziót követő hetekben számos nyugati cég határozott az átmeneti leállás mellett, fél évvel a háború kezdete után azonban egyre többen választják a végleges kivonulást.

Más nyugati cégekhez hasonlóan az Ericsson ma bejelentette, a következő hónapok során fokozatosan leállítja üzleti tevékenységét Oroszorországban. Az oroszországi ületi tevékenységét áprilisban határozatlan időre felfüggesztő cég közölte, a döntés körülbelül 400 foglalkoztatottat érint, nekik pénzügyi támogatást nyújtanak.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

Számos nyugati cég kezdte értékesíteni orosz üzleteit, miután működésüket felfüggesztették a februárban induló inváziót követő hetekben.

A Dell Technologies Inc szombaton azt közölte, hogy miután augusztus közepén bezárta irodáit, teljesen beszüntette tevékenységét Oroszországban – számolt be a The Guardian.

A finn rivális Nokia már korábban bejelentette döntését, miszerint elhagyja Oroszországot, ami körülbelül 2 000 alkalmazottat fog érinteni. A cég egyelőre nem közölte, pontosan mikorra tervezi a kivonulást az orosz piacról.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.