Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Érdekes dolgok derülhettek ki a várva várt horrorfilmről

A rajongók már kispekulálták, merre haladhat az Öt éjjel Freddy Pizzázójában-trilógia.

Fotó: YouTube/ UIP-Duna Film
Kult

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Kezdettől fogva gyanús volt, hogy az Öt éjjel Freddy Pizzázójában című horror egy franchise első darabja lehet. Egyrészt egy rendkívül sikeres videójáték-sorozat alapján készül, amelynek motívumaiból már könyv- és képregénysorozat is megjelent, így kiterjesztett univerzum jött létre, ennek gazdag készletéből szabadon lehet válogatni. Másfelől a filmet gyártó Blumhouse produkciós cég eleve szeret sorozatokban gondolkodni, és mindig be is válik a számítása (Parajelenségek, Insidious, A bűn éjszakája).

A videójátékban felvezetett eredeti történet viszonylag egyszerű. Új biztonsági őr foglalja el helyét egy bezárt pizzériában, ahol hajdanában hatalmas animatronikus figurák szórakoztatták a vendégeket. Ezek a figurák hosszú évekkel később éjjel életre kelnek és zsákmányra vadásznak, ezért a főhősnek össze kell kapnia magát, hogy túlélje a címben is jelzett öt éjszakát. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Már tavasszal elszólta magát Öt éjjel Freddy pizzázójában egyik főszereplője, Matthew Lillard, hogy úgy tudja, trilógia készül, mostanra pedig a SlashFilm rakott össze egy olyan elméletet, ami megállni látszik a lábán.

Eszerint az őr (Josh Hutcherson) mellett komoly szerep jut az előzetesben látható rendőrnőnek is (Elizabeth Lail), aki nem is az, aminek mutatja magát. Bár kezdetben afféle kalauznak tűnik, aki jó tanácsokkal látja el az őrt, valójában ő is a gonosz robotok táborát erősíti Vanny néven.

A rajongók elképzelése szerint Vanny lesz a fő ellenfél a második részben, a trilógia befejező darabjában pedig végleg le kell őt győzni a segítőtársaival együtt. A SlashFilm hozzáteszi, ez az elmélet csupán a fantázia játéka, lehet, hogy a film alkotói egészen másfelé kanyarodnak. (Five Nights at Freddy’s – hazai bemutató: 2023. november 2.)

Látványosan emelkedik azon idősek száma, akik túl sok gyógyszert szednek

Minél több gyógyszer szed egyszerre valaki, annál kevesebb a gyógyulás esélye.

A műfenyő vagy a vágott fenyő a környezetkímélőbb? A szakértő válaszol

A Klímapolitikai Intézet kutatója szerint tévhit, hogy a műfenyőt vásárlók környezettudatosabbak lennének, a vágott fenyő sokkal kevésbé terheli a klímát.